自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

之後個個染病仲坐機來免費醫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

消息指,1間由內地負責跟進非洲工程的公司,早前派遺300至400人前往非洲工作。工程完成後,工人分批經香港返回內地,惟其中一批工人在位於油麻地的香港海景絲麗酒店檢疫期間,發現感染瘧疾,已送到附近的廣華醫院接受治療,當中有患者須入深切治療部(ICU)。

據悉,本港目前暫時沒有足夠治療瘧疾的藥物,東網正向醫院管理局查詢。

原文網址:消息指至少30人非洲來港染瘧疾 陸續送院 有患者須入ICU | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0804_00822_001.html

珍珠宮

其實航空界或香港本身有無咩條例,如身患傳染病係吾可以上機或入境?香港真係無理由來姐不拒,用錢都算,傳左入香港就死得人多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

30名
避難黎香港? 香港會唔會太好人,好人到出晒名呀!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加菲貓3 發表於 22-8-4 17:21
香港講大愛,咩野都收,一個唔覺意,害死我地。真係一波未平一波又起

佢有好人,難為班醫護咋 又新冠 宜家又搞d 咁既野,唔使佢做 可以好大愛

醫護都有阿媽生架

翡翠宮

leopak 發表於 22-8-4 17:25
擺明特登來香港,點都要收番外國人收費,住院$5100/日

有錢比先算啦!最驚醫好都唔走 落地生根攞綜援添呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

別墅

無話可說 發表於 22-8-4 17:39
似專登黎咁

特登入黎醫

伯爵府

Lihoma 發表於 22-8-4 17:45
消息指,1間由內地負責跟進非洲工程的公司,早前派遺300至400人前往非洲工作。工程完成後,工人分批經香港 ...

咁其實佢哋係咪內地人,只係無航班回去,所以經香港隔離後,才再回內地呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

嘩,咩料?好x恐怖囉,唔爆粗都唔得

大宅

Bibima620 發表於 22-8-4 17:17
【最新】消息:至少30多名非洲來港人士感染瘧疾,正陸續送院,有患者須入深切治療部

https://news.now.com ...
咩事,唔好又爆瘧疾呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

leopak 發表於 22-8-4 17:53
咁其實佢哋係咪內地人,只係無航班回去,所以經香港隔離後,才再回內地呢?
...
似係內地人

而家最怕係300-400人陸續有嚟

男爵府

回覆樓主:

真係想爆粗

公爵府

2024勳章

加菲貓3 發表於 22-8-4 17:21
香港講大愛,咩野都收,一個唔覺意,害死我地。真係一波未平一波又起

要多謝張超雄

侯爵府

Lihoma 發表於 22-8-4 17:45
消息指,1間由內地負責跟進非洲工程的公司,早前派遺300至400人前往非洲工作。工程完成後,工人分批經香港 ...

唔怪之香港咁難book檢疫酒店

水晶宮

仲送入院?!原機送佢地返非洲啦

子爵府

咁多個是否同一班機?

男爵府

櫻花bb 發表於 22-8-4 18:05
仲送入院?!原機送佢地返非洲啦

住檢疫酒店期間唔舒服

首頁
12345...11

尾頁