自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

香港現行抗疫政策根本難以使生活恢復正常...

珍珠宮

russia_2018_wc 發表於 22-8-6 10:07

每日就10蚊一支檢測,真心想偷步隔日做或者一個星期只做2次。

現在終於明白有jm講一些攞津貼的人同無攞任何津貼的比較,大家所得出的收入係差不多的。

珍珠宮

russia_2018_wc 發表於 22-8-6 10:07

冇所謂
最緊要個個健康返學

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

mln 發表於 22-8-6 11:20
每日就10蚊一支檢測,真心想偷步隔日做或者一個星期只做2次。

現在終於明白有jm講一些攞津貼的人同無攞任 ...

深水埗賣緊$115/25枝,$5一枝都唔洗,你要用貴嘢啫!我窮,所以搵最平嘅買,有得返學,check下肯定個個同學都冇事啫!
attach0/tmp/phpQdnZsz

珍珠宮

好多地方都唔使十蚊一支,你搵啲平啲買咪得囉

伯爵府

上fb買,有人有多賣$2枝。

珊瑚宮

日本城都唔使十蚊支啦,update吓資料先講

子爵府

回覆樓主:

我好贊成日日檢測喎,起碼安全啲。而家學生確診都係用呢個方法搵出嚟㗎。
再者,我好鍾意仔女返半日學,咁樣個人冇咁緊張,咁樣先叫過返正常學生嘅生活。可以有時間做吓自己野。
返全日,放學返嚟好攰,食少少嘢沖涼,做一陣功課,又食飯,又再做功課,又再溫書,之後都要瞓覺,太辛苦。
利申:我仔女都已經中學,學校打針率亦都好高,但暑假前仲係返緊半日學,下晝返嚟要繼續zoom
以上是個人意見

tammy_my    發表於 22-8-6 23:06

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你有冇用開Facebook ?有時會有人免費送出㗎

水晶宮

回覆樓主:

好奇
返半日學 同 每日檢測
對正常生活嘅影響係邊?

子爵府

回覆樓主:

我父母/奶奶嗰度污水陽性, 派了檢測包又比了我, 自己屋企又有, 暫時唔需要買。

公爵府

檢測係為左自己細路好,我唔會為左慳個少少唔檢測或者幾日檢測一次,好唔值

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果學校之前已經申請左返全日, 黎緊只要再登記都可以繼續全日的.我仔女學校已經全日左.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實你去二手市場行一轉,好多都係一至兩蚊一套,而家仲邊洗$10一套啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

wtcys 發表於 22-8-6 11:58
我父母/奶奶嗰度污水陽性, 派了檢測包又比了我, 自己屋企又有, 暫時唔需要買。
...

我奶奶都係呀,嗰陣時長者每日可以攞五套,佢足足攞咗20盒五套俾我!
另外我明知九月份開學都要繼續做,我都喺二手市場大手買入咗好多兩蚊套左右嘅套裝,所以我都唔擔心話要日日做快測~

水晶宮

我識媽媽都係幾日做一次,我c6都要日日做,但佢都係幾日至做一次

珍珠宮

回覆樓主:

真係難為咗啲學生
一班分開學號
隔日做會唔會好啲呀?

子爵府

check一check 浪費你幾多時間?

水晶宮

回覆樓主:

有得返半日好感恩喇!

侯爵府

回覆樓主:

我奶奶去區議員攞,唔駛錢比老人家,佢攞完比我地返學做

首頁
12345...6

尾頁

跳至