自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

子爵府

mike89 發表於 22-8-7 16:03
kfc真係唔係間間得,屋企附近果間d雞受左幅射咁,乾到寵物潔齒棒咁

笑咗出嚟我都試過外賣咁嘅情況。

公爵府

2024年龍年勳章

樓主唔洗勞氣,健康緊要

講開KFC,以前覺得佢啲鬆餅幾好

近年覺得退步咗,加上網友劣評,好耐冇食啦!yuu有優惠都吸引唔到我

男爵府

回覆樓主:

樓主唔好嬲,不過我都明有啲人係鍾意出黎搵交嗌。
人地鍾意幫襯邊間,叫咩野食,關佢咩事?大家對健康有自己標準。不過,鋪頭食物應該品質控制做好啲。我都好怕出面買飯食,而只是得少少汁,講明要多汁都係無乜汁。

公爵府

2024年龍年勳章

Prosperous 發表於 22-8-7 17:29
拎人地個網名來講就已經唔係幾好, 除非好熟。食個雞飯都會無端端畀人話唔健康, 呢啲係人家的生活方式, 又唔 ...

係囉,講到好似吸毒咁

我都有同事堅持自己煮,好少食飯盒,我覺得要拎個平衡囉,天氣熱買飯盒費是煮啦

珍珠宮

健康的我 發表於 22-8-7 17:37
我以前讀書嗰時佢啲嘢食都唔錯㗎

通常我買雞皇飯,都會叫佢多汁,因為知道佢本身係少汁和少餸。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都覺佢地d飯好少汁
次次都會叫多汁
有時唔記得,都要乾哽食白飯
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

伯爵府

lingluk1306 發表於 22-8-7 15:19
你食白飯都好呀,我樓下果間kfc十次有八次都係成盒生米連一啖都食唔到,係真係生果種!唔係半熟米
...

講開食生米,我幫襯大X活個焗豬扒飯,唔知點解啲豬扒熟但啲飯就半生熟,一次兩次三次都係咁伏,而家完全放棄唔幫襯。

子爵府

回覆樓主:

我明 上次我食白斗雞皇飯"幾乎冇汁"我外賣拎到返屋企發現,即時打去揾客服投訴,2片羅白+2條肉絲+冇汁,佢即時道歉再寄番現金卷比我「成個餐嘅價錢」

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

健康的我 發表於 22-8-7 15:14
好地地開個post都被挑釁 算了 唔傾了
係有幾個人鍾意嘹交嗌
自已屏蔽佢地就得
好少事啫

侯爵府

健康的我 發表於 22-8-7 17:38
上forum勿認真 明白了

其實去香討連登,又粗口鬧又人生攻擊,但又唔會嬲個播,就係擺明個文化係互插。
但在bk,大把上等人,做心要好高品,講粗口食煙移民唔帶父母就係衰人咁,所以小小野就要道理l上身。
所以都真係不需要太認真

瑪瑙宮

健康的我 發表於 22-8-7 15:14
好地地開個post都被挑釁 算了 唔傾了

係咪因为你个名话自己健康又食啃他鸡

複式洋房

笑屎, KFC近年真係麻麻地
樓主唔好勞氣 BK 有D人真係咁
我都有隻po share 整左靚指甲, 無啦啦比人話我男人手

男爵府

華妹妹 發表於 22-8-7 18:33
其實去香討連登,又粗口鬧又人生攻擊,但又唔會嬲個播,就係擺明個文化係互插。
但在bk,大把上等人,做心 ...
咩叫難聽過粗口就係依種人
現實反而係個種比人恰唔敢出聲個D
唔怪得BK愈來愈少人上,太多依種搵野嘈既人

男爵府

Lilyforest 發表於 22-8-7 18:23
講開食生米,我幫襯大X活個焗豬扒飯,唔知點解啲豬扒熟但啲飯就半生熟,一次兩次三次都係咁伏,而家完全放 ...
大快活仲垃圾,上次叫雞湯飯個湯同菜都係凍架
擺明無人食就咁放入去,連加熱都無加

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

一隻鴨鴨 發表於 22-8-7 17:49
樓主唔洗勞氣,健康緊要

講開KFC,以前覺得佢啲鬆餅幾好

係呀鬆餅以前幾好味,依家真係差咗

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Sc40 發表於 22-8-7 18:57
笑屎, KFC近年真係麻麻地
樓主唔好勞氣 BK 有D人真係咁
我都有隻po share 整左靚指甲, 無啦啦比人話我男人 ...

我都見

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

goodsnooky 發表於 22-8-7 15:45
唔明嗰個係你,如果我要食雞皇飯一定唔會去KFC。你話雞皇飯冇汁冇菜,點解你唔影張相即刻去投訴,喺呢度鬧 ...

阿生,你唔係起香港生活你叫人去KFC 唔好食雞皇飯食炸雞?其實唔知就唔好亂up啦。

侯爵府

tkop 發表於 22-8-7 18:41
係咪因为你个名话自己健康又食啃他鸡
咁唔通個名叫靚爆鏡就真係要靚過環球小姐?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

健康的我 發表於 22-8-7 17:27
下!
但我一直叫佢JM佢都冇指正我既~
唔係歧視但 佢啲口吻真係以為佢係一位JM

起外國住既男人黎架,單身湊住三個仔,出post 來來去去show off 三個仔起學校點叻點叻,仲要連佢仔個男友都係品學兼優。

珍珠宮

goodsnooky 發表於 22-8-7 15:43
KFC啲飯不嬲都唔好食,想好食嘅雞皇飯就搵間識煮雞皇飯㗎啦!
無錯

首頁
34567...11

尾頁

跳至