自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

gruntel 發表於 22-8-9 00:58
其實成棟樓好殘好舊,
拍果個根本冇係度住過。

90年代我去玩時已經好舊,而家過左30年,肯定更舊!

子爵府

公屋其實係幫助社會上一啲低收入嘅家庭,而家居然會自稱做人生贏家。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我舅父以前係住喺華富邨,我記得細個暑假去舅父屋企住咗一星期,望出去一片海景,真係見到呢個鹹蛋黃㗎!
我到而家都記得,舅父個單位露台望出去真係無敵大海景,超靚

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

chitchit0520 發表於 22-8-8 22:44

你揀陰天影啫!

咁今日係陰天嘛,我只係認同妳,唔止華富,附近都可以見到咁靚既景色

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

加菲貓3 發表於 22-8-8 22:36
重建位置望唔到海?

第3期先有機會搬返近海,16年後

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cyyiu 發表於 22-8-9 01:13
90年代我去玩時已經好舊,而家過左30年,肯定更舊!

真係好舊,不過部分單位景觀的確一絕

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

真係好靚

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

vkyu 發表於 22-8-8 21:59
但係你要有幸運之神眷顧, 派中華富邨先得

仲要有無比耐性,等n年先有公屋。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

禁止訪問

大宅

個日落景真係好靚喎

男爵府

之前去過朋友薄扶林既政府宿舍
over 2000呎
係露台,望住個日落海景非常靚

首頁

尾頁

跳至