自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

happy55 發表於 22-8-8 21:42
前幾日見工,個department head好串,同佢講"你好byebye",完全零反應,又係咁踩我公司细,樣樣要人手做, ...

我試過有個純粹約時間見工 ,我話我最早8:00-8:30左右可以黎見工,佢好似話開10:00最早10:00,甘我話如果九點都得,我再搭的士趕返工 ,佢就話吾得,話人地見工都會請一日假期去見-.-
我心諗我又吾肯定你請我,見完又吾一定岩我,我仲要專登為你請假?我都一再讓步,我見過好多工真心想請人都會大家遷就下,講真我要工 你要人,吾見得我低微過你

珍珠宮

回覆樓主:

試過見一份工,個department head嫌我唔熟悉佢哋做果瓣,我心諗我cv寫晒啦又係你哋約我黎見,佢講埋啲野令我有啲O咀,我當事個樣呆咗,佢之後竟然向介紹嘅agent投訴話我黑面
之後呢間公司另一個department叫我去in,結果請咗,我仲記得我頭幾日番工果條高層見到我好鄂然,不過我唔屬於佢嘅department所以招呼都冇同佢打,我要俾佢知道咩先叫做真正嘅黑面

子爵府

charmingsam 發表於 22-8-8 23:26
遇過,見完好灰,又有啲激氣,但結果請咗,可能係特登睇下夠唔夠EQ,份工係customer service,好多時會遇到 ...

係,好多係專登嘅

公爵府

前幾日見工,個department head好串,同佢講"你好byebye",完全零反應,又係咁踩我公司细,樣樣要人手做, ...

如果你諗住佢請你都唔會做 可以串返佢

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

pinky-peach 發表於 22-8-8 23:35
剛畢業時,去in某本地airline空姐,網上睇果個考官出名rude,點知見左五分鐘,佢丟我份cv落地下叫我走,佢 ...

琥珀宮

比我會鬧返佢轉頭

男爵府

laukkk 發表於 22-8-9 19:56
試過見一份工,個department head嫌我唔熟悉佢哋做果瓣,我心諗我cv寫晒啦又係你哋約我黎見,佢講埋啲野令 ...

你好型

男爵府

mizuho 發表於 22-8-9 08:04
最討厭面試官針對已婚女性生bb
呢種team絕對唔可以做

其實唔可以問呢樣,你可以去平機會投訴佢

首頁

尾頁

跳至