自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

capricornbb 發表於 22-8-12 19:46
唔知,我都係睇呢套節目才知有呢位師傅

唔記得多謝你畀條link我睇,喚醒返我啲記憶添。thx.

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

my005 發表於 22-8-12 19:54
唔記得多謝你畀條link我睇,喚醒返我啲記憶添。thx.

多謝您平時在此分享及分析案件細節

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

capricornbb 發表於 22-8-12 20:03

大家分享啫,可能有錯架,亦多謝呢度jm既包容,大家一齊討論及指正。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章

capricornbb 發表於 22-8-12 20:03

我哋係咪之前傾過紙盒案?
我睇C浩最後嗰集驚,半夜唔敢去洗手間,又要驚又想睇

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

BK2002 發表於 22-8-12 20:47
我哋係咪之前傾過紙盒案?
我睇C浩最後嗰集驚,半夜唔敢去洗手間,又要驚又想睇
...

咦,係喎我都要多謝您細心分析案件

珍珠宮

2024年龍年勳章

capricornbb 發表於 22-8-12 20:52
咦,係喎我都要多謝您細心分析案件

邊係吖,吹下水啫,樓上005強勁啲

珊瑚宮

BK2002 發表於 22-8-12 20:58
邊係吖,吹下水啫,樓上005強勁啲

見笑啦!嗰個post,我都有錯有疏忽,好彩有jm放報紙更正。我好開心大家討論,獲益良多,令我對件案件更清淅更了解。多謝大家。

珍珠宮

熊豆沙 發表於 22-8-11 09:42
J J師傅應該喺 之前妖台主持靈異節目嗰位男主持, 我覺得佢講野cam cam地。
...

尼個JJ真系奇芭,系viu做得一二個節目主持,又系娘炮,主持個鬼節目就可以做師傅

珍珠宮

purplerain 發表於 22-8-9 06:02
覺得depp同慧慧都假,反而jacky係真才實料冇造馬

同感,命理風水系統計學,比較科學化,通靈就覺得好流,又吾可以搵反個靈體問佢系未

大宅

angiehouse 發表於 22-8-12 22:06
同感,命理風水系統計學,比較科學化,通靈就覺得好流,又吾可以搵反個靈體問佢系未
...

我都喺咁諗,如果我揾師傅,我都揾jacky, 貪佢講野唔會修飾,有嗰樣講嗰樣,老實樣

子爵府

熊豆沙 發表於 22-8-12 22:25
我都喺咁諗,如果我揾師傅,我都揾jacky, 貪佢講野唔會修飾,有嗰樣講嗰樣,老實樣
...

jacky有講最初唔想參加因為佢都唔識通靈,佢老豆話參加都無防咪試下。佢都幾老實

公爵府

cbeyond 發表於 22-8-11 13:48
冠軍係格梗選出來
有些參加者d所謂通靈能力,比我第六感強既朋友,流得多了
...

你个fd六感強?

講D事例黎聽下!!

好期待

翡翠宮

angiehouse 發表於 22-8-12 22:06
...

Agree... 我都自學左八字兩年,真係有學理有大數據做基礎,唔係亂 up

複式洋房

C.Humphrey 發表於 22-8-11 17:38
原來C浩身世咁慘,姻緣又唔好

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

my005 發表於 22-8-12 21:29
嗰個post,我都有錯有疏忽,好彩有jm放報紙更正。我好開心大家討論,獲益良多,令我對件案件更清晰更了解 ...

我都記得你 詳細分析

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

bb2 發表於 22-8-13 00:20
我都自學左八字兩年,真係有學理有大數據做基礎,唔係亂 up
...

上邊個網 自學?

翡翠宮

JChan 發表於 22-8-13 01:07
上邊個網 自學?

周圍睇咋有一個叫丁酉門既比較簡單易明,有興趣可以由此作入門⋯不過,佢而家無再更新,我就搵其他師傅黎睇,各門各派都聽下⋯我純粹當興趣,如真係想系統性學習就跟師傅學好d

珊瑚宮

JChan 發表於 22-8-13 01:05
我都記得你 詳細分析

見笑喇。大家參詳下啫,我都學到野。

我好耐以前,睇過一啲西片,係講點解破嗰啲所謂通靈師既,其實好多都係捉心理,即係求助人不自覺細微既肢

體動作、微表情,同埋試探式既術語。(即講埋啲大路既黎試探求助者,睇佢既反應、回應)

(我記性算幾好,但只能記大約既事,年份同節目名除非睇過好多次,否則多唔記得既)

而今次梁c浩呢個節目,我覺得最敗筆係主持人同周邊人既微表情,尤其係兩位年青既女主持(亦唔排

除其他在場人士),佢地自然流露既表情,係可以畀到某啲參賽者一啲暗示既,所以節目中見有參賽

者突然改答案啦。)

侯爵府

畀面勳章

ychan^ 發表於 22-8-12 23:48
jacky有講最初唔想參加因為佢都唔識通靈,佢老豆話參加都無防咪試下。佢都幾老實
...
請問知唔知邊度可搵度Jacky資料? 有興趣去睇佢,thx
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

珍珠宮

moonlight9198 發表於 22-8-12 15:38
通靈,可能搵個有料既問米婆都掂。都係搵靈界幫手。

通靈應該有兩種,一係就係可以和鬼神通話一係就係唔靠鬼神,靠自己可以睇到好多嘢呢啲叫做天眼通
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁

尾頁

跳至