自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

繼續mute!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0810_00862_001.html

MIRROR紅館意外全城關注,舞者李啟言(阿Mo)仍在深切治療部留醫,阿Mo女友、COLLAR成員蘇芷晴(So Ching)連日來亦有更新社交網為男友打氣。今日(10日),So Ching又再發功轉貼一篇寫上:「舞台環境、表演者薪金以及安全。VIU低成本樣式速食嘅成功,FANS質素,為見偶像,見到意外頻生,都唔施壓叫停演唱會,全部都係今次值得關注嘅點!」的文章,疑為男友表達自己對公司的不滿。

該貼文又寫道:「DANCER果然都係藝術家,要經歷過死亡先至會紅。香港嘅DANCER跳一世舞,都唔會有圈外人認識、支持、幫佢哋提高身價。絕大部分都只會在夢想,與被壓榨嘅貧窮之中老去,或者捱唔住就轉行。唯一出人頭地嘅方法就係去造、做星。或者經歷死亡,先至有人識。YES YOU ARE RIGHT!」為香港舞蹈員發聲,同時對舞蹈員的待遇感到唏噓和無奈。該專頁亦有寫到:「每叫一次花姐加油,VIU加油都係對逼迫dancer,多一份支持,都係對傷者踩多一腳!」

侯爵府

回覆樓主:

完全認同,都唔明果幾隻野好人好姐,點解要叫佢地加油 ,係都叫瞓係醫院果個加油啦。啲人都吾用腦分析 ,兩嘢就比人成功轉移視線。

珍珠宮

勁陰公,就黎淡化呢件事,希望呀Mo同so ching都要加油!

子爵府

回覆樓主:

Anson Lo同欣宜個演唱會都延期,其實mute TV 仲未明呀?你一日唔正正式式咁出嚟跪低,你叫mirror點樣出嚟啊?

珍珠宮

mickeyeva 發表於 22-8-10 20:18
繼續mute!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220810/bkn-20220810170248895-0810_00862_001. ...

人話

珍珠宮

BK Milk勳章

man11981 發表於 22-8-10 20:38
Anson Lo同欣宜個演唱會都延期,其實mute TV 仲未明呀?你一日唔正正式式咁出嚟跪低,你叫mirror點樣出嚟啊 ...

佢哋以為唔出聲就冇事,呢班人冇良心

伯爵府

點解交代都無?總要縮幾耐?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

man11981 發表於 22-8-10 20:38
Anson Lo同欣宜個演唱會都延期,其實mute TV 仲未明呀?你一日唔正正式式咁出嚟跪低,你叫mirror點樣出嚟啊 ...

唔mute 出來道歉, 即認錯, 即揹上身, 所以繼續mute 。

伯爵府

好媽媽勳章

記者會都無一個,可憐受傷嘅人

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 22-8-10 20:18
繼續mute!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220810/bkn-20220810170248895-0810_00862_001. ...

我第一次咁支持妖台嘅人,無論佢有冇鬧返v台,我都希望亞MO、峯早日康復,咁樣受傷或者有後遺症真係唔抵,你哋仲有好大條路要行一定要健康!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

angelheart 發表於 22-8-10 21:04
記者會都無一個,可憐受傷嘅人

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

又唔怪得晒V台既,無質素既表演FanC 都收貨仲係咁讚,結果咪搞成咁囉,駛鬼就認真咩

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

瓜姐應該任鬧唔嬲
YES YOU ARE RIGHT!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都不知點解成日叫肥花,12個鏡加油,加乜野油者,係都應該是傷者,班dancers 加油

講創傷後遺症,班dancers應該嚴重過,肥花加12個鏡

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

一定好無奈

男爵府

回覆樓主:

冇人性既表表者。以後見佢地出場一次就提一次d dancer 點比佢害

伯爵府

littlesister 發表於 22-8-10 21:24
又唔怪得晒V台既,無質素既表演FanC 都收貨仲係咁讚,結果咪搞成咁囉,駛鬼就認真咩
...
台上無質素嘅表演者,台下無質素嘅fan屎,又啱喎

男爵府

妖電視、你生、瓜姐、老生管理不善,豆腐渣舞台草菅人命!一定要追究到底

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-8-10 20:37
勁陰公,就黎淡化呢件事,希望呀Mo同so ching都要加油!

想淡化冇可能,嗰傷者訓係醫院情況又未明朗,咪以為龜縮避嫌就乜事都冇,記招都冇個正垃圾電視台!繼續食你既人血饅頭啦!

首頁

尾頁

跳至