自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

littlecar 發表於 22-8-11 12:45
睇得出你無咩留意,
宜家咪講緊公司唔想賠

都係果句啦…究竟傷者係打邊個工先?分分鐘可能係日薪,段job計,外判公司請人,咁以法律講無可能叫viu tv賠錢喎,最多比筆臨時慰問金之類啫!我覺得佢父母唔出聲,都可能係呢d原因,無咩辦法,又唔想下下潑婦咁出黎嘈!現實中唔少工作都係外判,大公司細公司都有

侯爵府

無話可說 發表於 22-8-11 12:52
都係果句啦…究竟傷者係打邊個工先?分分鐘可能係日薪,段job計,外判公司請人,咁以法律講無可能叫viu tv ...

人哋係傷者條女緊係知道viu tv有責任先出聲啦,邊有你咁多可能

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

都係果句啦…究竟傷者係打邊個工先?分分鐘可能係日薪,段job計,外判公司請人,咁以法律講無可能叫viu tv ...

所以咪就係無良囉,明知咁多問題照開SHOW,有事就唔想負責

公爵府

坦白講:佢真係有權嬲

佢好勇敢,願意發聲

象牙宮

alau2021 發表於 22-8-11 12:57
人哋係傷者條女緊係知道viu tv有責任先出聲啦,邊有你咁多可能

我覺得係女友本身係viu既藝人,影響埋佢工作同收入,加埋人地父母唔出聲,所以佢先出聲!其實最重要應該係家人發聲

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

呢單意外有咁多觀眾睇住, 有咁多片流傳, 就算係日薪外判都好, 主辦單位都應該要出嚟承擔掛, 對一間食四方飯既公司, 維持公司良好形象係好重要, 真心好假意都好, 呢D 時間做得好好睇睇, 贏到各方讚賞, 對佢地日後只有利而無害, 但係依家睇佢地既各種行為, 只係比人覺得佢地涼薄同冷血, 失民心

珍珠宮

無話可說 發表於 22-8-11 12:25
其實人地父母都無出聲,只係女友又未係老婆,睇怕都係傾唔掂數先反枱
...

兩星期Viu無表示或賠償,不論誰責任,少少特別賠償都要比咗先,80萬酒店費比得起喇, MO父母應該揾中間人,最好揾律師代爭取。

象牙宮

littlecar 發表於 22-8-11 12:57
所以咪就係無良囉,明知咁多問題照開SHOW,有事就唔想負責

我印象中演出前都話有幾單小意外!其實唔少大公司都係無良,搵外判公司請人慳成本 ,可以點

男爵府

hellolo 發表於 22-8-11 12:09
其實而家得佢一人可為佢男朋友討回公道,其他惜日戰友已消失得冇影冇踪,
希望佢可為佢討回佢應有的賠償:fo ...

作為女朋友,實撐男朋友。
尤其是女方講嘅唔係老作,係事實。

象牙宮

WChan 發表於 22-8-11 13:02
呢單意外有咁多觀眾睇住, 有咁多片流傳, 就算係日薪外判都好, 主辦單位都應該要出嚟承擔掛, 對一間食四方 ...

我地市民睇就冷血,在於商人點會理咁多!你睇疫情下d商場唔減租,超市加價就知啦!

babycam    發表於 22-8-11 13:11

翡翠宮

無話可說 發表於 22-8-11 13:03
我印象中演出前都話有幾單小意外!其實唔少大公司都係無良,搵外判公司請人慳成本 ,可以點
...

好彩咪小意外囉,
上次FRANKIE趺如果失重心撞到果腦一樣可以好嚴重,
可以做好D果台,排練時間唔好得幾日,
其實你真係要留意下先發表會好D

象牙宮

karshing 發表於 22-8-11 13:03
兩星期Viu無表示或賠償,不論誰責任,少少特別賠償都要比咗先,80萬酒店費比得起喇, MO父母應該揾中間人 ...

係,父母出聲先有最大作用,可惜父母太溫文爾雅了!李生就咁話負責醫療費,父母到而家都無聲出過點!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得台上班所謂兄弟都收晒錢所以唔出聲,反正受傷嘅唔係自己錢又袋袋平安,而家得女朋友有一獨撐對手仲要係手褲真係少啲勇氣都唔得,難為果個兄弟見到意外仲要扭seafood慢慢行

子爵府

man11981 發表於 22-8-11 12:49
Mute TV + Mute.ror
呢兩個名改得好好.

男爵府

alau2021 發表於 22-8-11 12:46
又話12子簽咗約又話要賠錢所以唔敢出聲,人哋一個女仔都敢反枱啦,12子有啲成30歲人都冇x用,同佢班fans質 ...

都明白12子唔敢出聲原因,如果離開黃Viu都冇人要佢哋,搵唔到錢,內地發展肯定冇佢份。唔通真係國際巨星咩?

翡翠宮

無話可說 發表於 22-8-11 13:06
我地市民睇就冷血,在於商人點會理咁多!你睇疫情下d商場唔減租,超市加價就知啦!
...

你講到去大西洋咁遠

宜家係一個人為疏忽令一個後生舞者可能終生失去活動能力,
你就講加價!!!

alau2021    發表於 22-8-11 13:13

公爵府

牛年勳章

WChan 發表於 22-8-11 12:12
人人都怕左權貴, 無人敢發聲, 成班大男人(12子) 都龜縮哂, 難得佢一個弱小女子咁勇敢咁有情有義 ...

呢個根本就係大圍嘅事情,唔止女朋友,其實當日會出show嘅演出者都有權出聲聲討,好話唔好聽,只係睇跌落黎時邊個唔好彩啫!點解淨係傷者家人嘅事情?根本就係大圍嘅事!

認同呢個女仔有情有義,對佢另眼相看!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

牛年勳章

littlecar 發表於 22-8-11 13:11
你講到去大西洋咁遠

宜家係一個人為疏忽令一個後生舞者可能終生失去活動能力,

你唔好比佢帶開左話題,人地個聲明一粒字都冇講過錢或賠償,只係要求正視問題啫!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

象牙宮

littlecar 發表於 22-8-11 13:08
好彩咪小意外囉,
上次FRANKIE趺如果失重心撞到果腦一樣可以好嚴重,
可以做好D果台,排練時間唔好 ...

邊有得如果丫,不過真係估唔到彩排咁短時間!我無咩發表,只不過覺得父母出聲先最大作用,但父母都無咩大反應咁

子爵府

李X街其實有錢到咁樣,賠返三兩億比人,對佢來講都係濕濕碎,佢哋已經害咗個後生仔一世,佢真係唔怕有報應?佢自己都有三個仔

首頁
12345...7

尾頁

跳至