懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 BabyMeow 於 09-6-12 13:38 發表

唔該晒~~試吓先!

得左

男爵府

原帖由 chucon 於 09-6-12 13:47 發表
你好好休息la.. 其實我個肚何時何地都好實, 應該正常, 唔洗擔心 (不過我都係成日上網 haha.).. 你醫生有無講你點解仲流血呢? 我上次流少少, 醫師話我粗勞, 食左中藥(有柯膠粉止血), 之後無事. 我而家 pay safe ...

我食左何ec d藥成10日架喇, 都係有柯膠粉, 但都唔係太得. 政府同私家醫生都係話無原因, 一律叫作小產. 所以我而家接受左架喇, 個心都無之前咁驚, 唯有多d休息啦.

多謝大家關心, 我同bb都會努力架喇!!!

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 13:41 發表
haha,我好心急快d見到阿b呀,我阿媽成日話我甘樣諗,阿b真係會好聽我話快d出黎,我會同阿b講,早2個禮拜內好la,因為媽咪想你係天秤座呀(我預產期係18號,21號之前出世都係天秤) ...

係呀, 天秤多靚仔靚女...哈哈 (我好似一個神婆, 我都係睇人地d星座書聽返黎)

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 13:41 發表
haha,我好心急快d見到阿b呀,我阿媽成日話我甘樣諗,阿b真係會好聽我話快d出黎,我會同阿b講,早2個禮拜內好la,因為媽咪想你係天秤座呀(我預產期係18號,21號之前出世都係天秤) ...

係囉 早d遲d都唔想 我老公同我細佬係處女煩到死

複式洋房

原帖由 mouseB 於 09-6-12 13:51 發表

係呀, 天秤多靚仔靚女...哈哈 (我好似一個神婆, 我都係睇人地d星座書聽返黎)

我自己同隻貓貓都係天秤阿 你地睇下我隻貓貓幾令

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-6-12 13:30 發表
嘩, 無上黎一段時間, 你地竟然去到PART 4嗱, 好勁呀!!
JKFAMILY, 麻煩你幫我加返吖, 我果個係女黎架, THANKS!! 你地呢度咁多公子, 我地D女會唔會吃香D呢, HEHEHE!

其實計落, 我足足休息左一個月喇, 早幾個星期先又 ...

我之前都住左2個禮拜醫院觀察又無返工成個月休息, 希望你多d抖下, take care自己同阿b~加油啊

複式洋房

原帖由 chucon 於 09-6-12 13:47 發表
你好好休息la.. 其實我個肚何時何地都好實, 應該正常, 唔洗擔心 (不過我都係成日上網 haha.).. 你醫生有無講你點解仲流血呢? 我上次流少少, 醫師話我粗勞, 食左中藥(有柯膠粉止血), 之後無事. 我而家 pay safe ...

係囉 時間過左一大半喇 但係我覺得自己個肚唔係好大 幾時先會大阿 @.@

複式洋房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:53 發表

我自己同隻貓貓都係天秤阿 你地睇下我隻貓貓幾令

hehe...我老公都係處女座...我明白嘅...
你隻meow meow好令令, 我以前都有養, 係英短

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-6-12 13:30 發表
嘩, 無上黎一段時間, 你地竟然去到PART 4嗱, 好勁呀!!
JKFAMILY, 麻煩你幫我加返吖, 我果個係女黎架, THANKS!! 你地呢度咁多公子, 我地D女會唔會吃香D呢, HEHEHE!

其實計落, 我足足休息左一個月喇, 早幾個星期先又 ...

寶寶龍, 我之前都瞓咗一個月床, 成個5月都冇返過工.
飲多D 花膠湯, 瞓多D. 等個胎長得大D, 實淨D, BB 自然會痴實你架啦~~ 加油!!

別墅

傻妹, 唔好心急啦, 而家唔重得快係好事, 重得太快好易有糖屎高血壓, 最尾兩個月先長胎都唔遲ga.. 我而家個肚好大, 同事見到我都唔信我未夠六個月 -_-, 同你相反, 我都唔知幾驚超重!!

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:54 發表

係囉 時間過左一大半喇 但係我覺得自己個肚唔係好大 幾時先會大阿 @.@

侯爵府

好媽媽勳章

我幾信星座架,我本身同天秤座既人幾岩key,我就覺得我識既天秤人都幾nice架,我想我個囡囡nice d,人緣好d!
原帖由 mouseB 於 09-6-12 13:51 發表

複式洋房

原帖由 mouseB 於 09-6-12 13:59 發表

hehe...我老公都係處女座...我明白嘅...
你隻meow meow好令令, 我以前都有養, 係英短

佢係一隻唔係好摺耳既摺耳貓女 佢當正我老公係佢老公咁

侯爵府

好媽媽勳章

我依家驚緊阿b遲過預產期出世,變左做天蠍座咋,好怕d天蠍座人,佢地個心唔知諗乜架!
原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:52 發表

係囉 早d遲d都唔想 我老公同我細佬係處女煩到死

複式洋房

b be第時要叫波貓做家姐 同埋我隻貓貓出生日期同我預產期一樣

侯爵府

好媽媽勳章

我尋日去010買托腹帶,個sales問我依家幾多個月,我話5個半月啦,佢就話:"下,你已經有左5個半月架啦,你個肚好細甘,似4個月咋!"佢仲話我個肚甘細應該係仔,但我話係囡黎架,個sales超驚訝!我尋日約個fd食飯,個fd話我個肚似Kelly甘tim!
原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:54 發表

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 14:18 發表
我尋日去010買托腹帶,個sales問我依家幾多個月,我話5個半月啦,佢就話:"下,你已經有左5個半月架啦,你個肚好細甘,似4個月咋!"佢仲話我個肚甘細應該係仔,但我話係囡黎架,個sales超驚訝!我尋日約個fd食飯,個fd話我個肚似Kelly甘tim!: ...

係囉 成日見街上大肚果d 成個鑼咁大

侯爵府

好媽媽勳章

哈,我身邊都有d人爭同我bb同月同日生,例如我契家姐(15號)、我表姐(19號)
原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 14:15 發表
b be第時要叫波貓做家姐 同埋我隻貓貓出生日期同我預產期一樣

複式洋房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 14:15 發表

陳師奶, 你養貓架?? 我隻貓叫"波子"呀~~

公爵府

畀面勳章

黑白豬,

我都想買番條托腹帶, 請問 010 係邊度架?

約幾錢條?

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 14:18 發表
我尋日去010買托腹帶,個sales問我依家幾多個月,我話5個半月啦,佢就話:"下,你已經有左5個半月架啦,你個肚好細甘,似4個月咋!"佢仲話我個肚甘細應該係仔,但我話係囡黎架,個sales超驚訝!我尋日約個fd食飯,個fd話我個肚似Kelly甘tim!: ...
[img][/img]

伯爵府

JKFAMILY,

我個b係仔仔喔...

我頭2胎囡囡都係遲4日...好希望今胎會早dd啦..(我同老公都係天秤座 )...

首頁

尾頁

跳至