自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

丁丁aunty 發表於 22-8-12 12:45
Ring fit
連做100日減走20磅
仍然keep住做緊

請問ring fit玩邊款game?
canau

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

虎到金來勳章

冇做運動

大宅

回覆樓主:

拉吓根算唔算

子爵府

以前冇,今年年頭中左新冠之後為左康復開始做,一星級維持4次,喺屋企做吓拉筋,掌上壓,sit up,上落梯級。
小朋友放暑假比平日更忙!

伯爵府

BK Milk勳章

canau 發表於 22-8-12 13:23
請問ring fit玩邊款game?

Ring fit 已經係game嚟,係switch嘅遊戲

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

在家踩單車1粒鐘, 睡前拉筋15分鐘

男爵府

一星期2.3次踩單車30分鐘

男爵府

pi0219 發表於 22-8-12 13:20
有, 堅持1星期6日, 每次1小時(40分鐘cardio workout, 10分鐘核心肌肉訓練, 10分鐘全身肌訓) 另加10分鐘拉筋 ...

請問你核心肌肉會做d咩架?

男爵府

回覆樓主:

4月開始返yoga,1星期2堂,磅數無咩輕(本身唔重),但身邊同事朋友話望落明顯瘦左,腰痛少咗

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

回覆 oi_oi 的帖子

core 同 abs 運動, 如各種平板運動支撐, crunch 等等, 有時會借助水樽等增加負重同強度.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

艾薇兒 發表於 22-8-12 10:38
朋友話個人精神好多,有咩運動方便在家做?

拉筋,扭腰板
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

丁丁aunty 發表於 22-8-12 12:45
Ring fit
連做100日減走20磅
仍然keep住做緊

減20磅

大宅

日日cardio 40分鐘, squat 100下

大宅

malaspiga 發表於 22-8-12 11:02
無,懶

同路人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

平板支撐咋

珍珠宮

angelfan07 發表於 22-8-12 11:23
以前好鍾意上跑步機行急步或慢跑30-60mins;早前膝頭哥痛停咗2個幾月上跑步機,依家企拉筋版做伸展動作。

...

原來有d跑步機係傷膝頭,之前聽人講唔知真唔真

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

艾薇兒 發表於 22-8-12 10:38
朋友話個人精神好多,有咩運動方便在家做?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

yeemeif 發表於 22-8-12 15:49
原來有d跑步機係傷膝頭,之前聽人講唔知真唔真

其實基本上所有企喺度做嘅運動,都會對膝頭哥造成壓力。所以好多醫生建議踩單車(坐係度)比較好。我自己就鍾意行急步和慢跑 因為可以全新郁動,可解決肩頸痛。
其實跑步機已經減腳底壓力,如果出邊街跑石屎地咪重傷腳和關節

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

間中拉下筋咋, 疫情後懶咗好多

首頁

尾頁

跳至