自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

dabbycheung 發表於 22-8-13 11:14
都未必!
因幾年前SM有韓國藝人出咗事、當時SM亦無幫該藝人澄清。只係5年後,傳媒幫該藝人澄清而已!
聽聞 ...

好慘
咁佢消失左
定退出娛樂圈?

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

adaleung717 發表於 22-8-13 00:28
會唔會係前排整親塊面, 跟住個人休養期得閒左就會開始諗埋一邊

睇落感覺似被人打

https://hk.news.yahoo.com/韓素希臉受傷報平安-秀左臉自拍照-035612054.html

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

見到d人分析,好恐怖
attach1/tmp/phpwhOdsr

男爵府

回覆樓主:

好恐怖!似暗示被性侵犯/被性虐,睇完心好不安!希望佢無事!

男爵府

jtw_ki 發表於 22-8-13 11:45
見到d人分析,好恐怖

JM你好細心

男爵府

韓素希自身家庭複雜.....之前見過報導話佢已可以全用現金買超過1000萬港幣既屋,佢係紅左,但又好似太誇張.....點都好,如果不是佢自己願意,希望有人救到佢。

至於Lucas, 我又無懷疑過新聞係假,不過粉絲吾駛擔心,以佢既外表,去大陸大把機會,吾駛留响韓國。

男爵府

Cathy1121 發表於 22-8-12 16:51
佢未係夫妻的世界做第三者?
之後佢有幾套做女一 (紅左)

係佢,在夫妻的世界演小三,樣靚身型靚

伯爵府

LoveYinYin1215 發表於 22-8-13 11:27
好慘
咁佢消失左
定退出娛樂圈?

佢由舊年8月24日出左封道歉信之後就一直失蹤,只係今年2月響INs度post過一張黑白風景相(無寫任何野)。
一年內完全無人知佢去左邊?韓國定香港?因完全無人見過佢,亦無人可以影到一張相!
即至現在SM仍然有佢名,SM以為雪佢幾個月,就可以當無事發生出返來做嘢,但國內非常反佢,網民聲音係唔比佢覆出!
因佢響SM仲有2,3?年約,所以至今前途未卜?

珍珠宮

dabbycheung 發表於 22-8-13 11:18
已post出來,你再睇落去
但其實Lucas自出道以來, 人品一直被受爭議, 佢搞到今日如斯田地, 就算被人陷害係真(雖然證據被質疑可信性), 都係因為佢過往嘅行為, 帶來如今嘅結果, 點講, 佢都要為自己過往對人嘅態度而負上一定嘅責任.

嘲笑同期練習生, 話哂都一齊訓練過, 佢自己有幸出道, 冇為未出道嘅練習生加油嘅同時, 竟然嘲笑出唔到道嘅練習生係癈物.

NCT不停都加新血, 個個都有過人之處, 一個團嘅成功, 唔會係靠一人之力, Lucas係喺隊中比較有人氣, 但口出狂言, 話自己一人帶紅成團, 仲要呻帶得好辛苦, 會唔會太自視過高, 就算當係佢一人帶團, 有腦嘅都唔會講埋出口, 何況唔係.

個個同團兄弟各有實力, 隨口講, Johnny, 道英, 在弦, 泰容, 廷祐, 都唔會比佢差, 講得難聽啲, Lucas被SM簽中, 只係樣, 佢自己都話選秀擺三個pose都簽佢, 但佢入團後, 竟然話同團有成員冇本事, 只靠個樣, 佢自己都係靠樣咋, 講嘅時候有冇諗起自己.

SM其實一直都俾好多機會佢, 唔係因為佢係外地人而忽視佢, 但佢一直冇把握機好好做, 好似SuperM, 佢有幸入團, 應該向同團前輩好好學習, 但你如果真係佢粉絲, 你一定知道Lucas係表演台上刻意踼EXO伯賢, 仲要踢伯賢有傷患隻腳, 搞到伯賢喺台上面容扭曲, 極度痛苦. 唔好話佢哋感情好熟絡玩下, 如果好感情, 一定知伯賢嘅傷患, 就算同團EXO都唔會搵呢啲嘢同伯賢開玩笑, 如果話其實唔太熟唔知佢有傷患, 咁就更加離譜, 一個出道三幾年嘅新人可以對前輩咁無禮? 直到今日, Lucas從來冇為呢次無禮正式道歉.

NCT開Live, Lucas試過自爆有女友, 亦喺言談間亂噏24, 要同場同團成員幫佢兜.

我最唔明, 佢媽媽係泰國人, 但佢啲泰文屎到爆, 泰文差唔緊要, 可能媽媽唔講佢唔識唔奇, 但唔識就唔識, 只係識幾句幾單泰語就話自己識泰文, 佢初出道上認哥, 哂自己識乜識乜, 但與同場bambam一用泰文傾計即露底, bambam話佢根本唔識. 做人有自信係好, 但自大認叻就係另一回事.

仲有NCT出糧, 個個都識得匯啲錢返屋企, 但Lucas只顧買名牌, 經理人見佢咁, 提點佢匯啲錢返屋企, 結果仲要俾Lucas鬧返經理人.

Lucas黑歷史數之不盡, 佢初出道, 見佢係香港人, 都有睇佢啲嘢, 最深刻係認哥、happy together, 但睇完有感, 就算俾佢紅到, 唔改佢自大狂妄口出狂言嘅態度, 最多得兩三年貨仔, 結果先出踢伯賢事件, 其後爆食免費餐.

我明白粉一個偶像, 希望只睇到佢好嗰面, 但唔知你係幾時開始粉佢, 如果有時間, 你睇返佢喺韓國啲演出, 同埋喺論壇上一直以來嘅熱議, 可以真正睇到Lucas真實嘅一面! 我相信, 佢有今日, 係佢自己攞嚟.

p.s. 佢出道前黑料亦唔少, 攬女吻照, 自誇俾黑社會睇中, 仲要覺得好威, 更有傳未出道前上大陸叫雞, 呢樣就有半信半疑.

如果呢個係一個圍爐POST, 我唔會多事, 但呢度好多JM都唔知佢係邊個, 或者唔熟, 我覺得有必要將我追韓娛嘅所見所聞講出嚟.

GreenMaDad    發表於 22-8-13 13:22

伯爵府

GreenMaDad 發表於 22-8-13 12:00
韓素希自身家庭複雜.....之前見過報導話佢已可以全用現金買超過1000萬港幣既屋,佢係紅左,但又好似太誇張. ...

Lucas 返唔到國內,國內人信晒d假野,網上聲音幾乎全部都唔比佢覆出!

子爵府

dabbycheung 發表於 22-8-13 10:29
係呀!爸爸係香港人,媽媽係泰國人

睇返網上新聞,爸爸開米線,媽媽係街市賣菜,唔知係咪,因為我住馬鞍山經常會去沙田街市,唉.... 唔知點解好傷感好擔心佢,睇跑男已經覺得佢會好紅

子爵府

dabbycheung 發表於 22-8-13 12:12
Lucas 返唔到國內,國內人信晒d假野,網上聲音幾乎全部都唔比佢覆出!

國內?你指係咪大陸?

伯爵府

은우수호 發表於 22-8-13 12:10
但其實Lucas自出道以來, 人品一直被受爭議, 佢搞到今日如斯田地, 就算被人陷害係真(雖然證據被質疑可信性), ...

1)話數隊友,咪又係其中一個假女友作出嚟,有幾多成真同假?
2)Lucas 一早已經話想買大屋比屋企人住
3)踢伯賢果單嘢,只係佢一時唔小心,其後亦有幾個唔同角度既視頻睇到,佢唔係專登
其他唔回應,唔想同你嘈!

伯爵府

Crystalivy 發表於 22-8-13 12:18
國內?你指係咪大陸?

伯爵府

Crystalivy 發表於 22-8-13 12:17
睇返網上新聞,爸爸開米線,媽媽係街市賣菜,唔知係咪,因為我住馬鞍山經常會去沙田街市,唉.... 唔知點解 ...

媽媽之前響沙田開泰國面小檔,之後唔知搬咗定執咗?

珍珠宮

dabbycheung 發表於 22-8-13 12:20
3) ...
明白, 公道自在人心, 網上大把資源, 我只係點出要點, 就等JM自行判斷

伯爵府

2024年龍年勳章

Cathy1121 發表於 22-8-12 16:51
佢未係夫妻的世界做第三者?
之後佢有幾套做女一 (紅左)

好慘,紅左就比賤人睇中

子爵府

dabbycheung 發表於 22-8-13 12:20
3) ...

伯賢件事我都有睇,係佢唔小心,不過韓國粉絲好痴線架,乜都做得出!

伯爵府

Crystalivy 發表於 22-8-13 12:27
伯賢件事我都有睇,係佢唔小心,不過韓國粉絲好痴線架,乜都做得出!

伯賢事件,Lucas 已經比對方粉絲網上欺凌起碼一年了!

伯爵府

은우수호 發表於 22-8-13 12:24
明白, 公道自在人心, 網上大把資源, 我只係點出要點, 就等JM自行判斷

我都知你講佢入行前既黑歷史,但人誰無過?佢16歲已經去韓國受訓,黑歷史咪只得14,15歲?誰又會100%完美?
而且都係果句,網上訊息有幾多成真?幾多成假?誰知?

首頁

尾頁

跳至