自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

大角咀有嬰兒離奇死亡!今日(13日)凌晨接近2時,博文街21號富貴大廈西座一名女子報案,指單位內一名約3個月大的男嬰陷入昏迷。救護員接報趕至,隨即將該名男嬰送往廣華醫院搶救,惜延至凌晨308分被證實死亡。

醫護人員檢視男嬰遺體,發現他身上傷痕纍纍,有多處瘀傷,耳、背及腿部均有水疱,認為其傷勢有可疑,遂轉交警方跟進調查。警員其後在醫院帶走一名男親友返署助查,初步將案列作「虐兒」,交旺角警區刑事調查隊跟進。

據上址鄰居透露,事發單位有34名年輕人出入,單位中不時傳出嬰孩哭聲,昨日(12)仍見單位女住戶推嬰兒車出入,惟未知是否涉案男嬰。消息指,逝世男嬰由家人託付女報案人照顧,她與丈夫本身亦育有一名嬰兒。

唉!

伯爵府

櫺囹桼 發表於 22-8-13 08:45
大角咀有嬰兒離奇死亡!今日(13日)凌晨接近2時,博文街21號富貴大廈西座一名女子報案,指單位內一名約3個 ...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bb好慘

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

唔想照顧點解唔送比機構幫手

男爵府

牛年勳章

回覆 櫺囹桼 的帖子

同埋果個女報案人自己都有bb照顧緊,應該明白做一個媽媽既感受。

珍珠宮

變態,有水泡我怕用煙頭篤佢,心痛

子爵府

水泡會唔會彈啲滾水落去,冇陰功

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

子爵府

應該親生父母都唔係好人啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

消息指,逝世男嬰由家人託付女報案人照顧,她與丈夫本身亦育有一名嬰

所託非人

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

據上址鄰居透露,事發單位有3至4名年輕人出入,單位中不時傳出嬰孩哭聲

BB好慘
RIP

珍珠宮

回覆樓主:

親生父母將3個月大嘅BB托人照顧?唔想要又何必帶佢嚟哩個世界呢?

虐兒案係咪應該考慮連家人及共處嘅人一齊懲罰,而唔係單單告行兇者?照顧小朋友係成人嘅責任,仲要係只得3個月嘅BB。

真係須要交拕別人,都應該搵個可信嘅人呱?上次已經一單將4歲小朋友交俾朋友而出事,依家又嚟。

珍珠宮

玩具勳章

JoanC 發表於 22-8-13 11:01
親生父母將3個月大嘅BB托人照顧?唔想要又何必帶佢嚟哩個世界呢?

虐兒案係咪應該考慮連家人及共處嘅人一 ...

X2 有d人想要bb都難,佢地有bb又唔珍惜

珍珠宮

玩具勳章

capricornbb 發表於 22-8-13 10:55
消息指,逝世男嬰由家人託付女報案人照顧,她與丈夫本身亦育有一名嬰

即係成屋都係照顧者?沒有父母?

珊瑚宮

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

聽到好心痛

水晶宮

chingnc 發表於 22-8-13 11:04
即係成屋都係照顧者?沒有父母?

年輕男女出入,可能係年輕託兒「竇」

水晶宮

JoanC 發表於 22-8-13 11:01

虐兒案係咪應該考慮連家人及共處嘅人一 ...

臨臨案、旺角花園街、元朗八鄉

https://www.bastillepost.com/hon ... %E8%AA%BF%E6%9F%A5/

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0604_00822_001.html

子爵府

回覆樓主:

痴根

首頁

尾頁

跳至