時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

現在多很大學生、就連女學生都粗口連篇、隨口問候人哋父母及生殖器官
、香港教育爛了20多年、要撥亂反正、起碼要十年以上。

https://hk.news.yahoo.com/中大迎新加插國安講座逾半新生離場-蔡若蓮籲應遵守學校要求-084733785.html

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-8-14 09:35

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

咁不滿應該唔好入學

大宅

回覆樓主:

現時離場唔緊要,畢業時唔通過考試,一律唔比畢業證。睇下離得幾多場

侯爵府

holt2072 發表於 22-8-13 21:55
現時離場唔緊要,畢業時唔通過考試,一律唔比畢業證。睇下離得幾多場
...

段狗肯做先得架

珍珠宮

我仔小學一開始已經有國民教育。今年又新增每週升旗唱國歌。相信十年後會變好。

水晶宮

holt2072 發表於 22-8-13 21:55
...

離場跟本冇意思,唔讀就得啦駛乜咁委屈自己

珍珠宮

ddkaka 發表於 22-8-13 21:59
離場跟本冇意思,唔讀就得啦駛乜咁委屈自己

男爵府

回覆樓主:

唔識尊重,好難想像出黎做野會點。

男爵府

暴大應該係開始/中段講,吾想聽就成個talk都吾好聽

大宅

據有參與的新生說:只是轉播廳內有新生走,但主場內的新生沒有離場,新聞有誤導喎!

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

識幾個黃到癲嘅年青人!
當年都有份出去衝!
而家咪又係為咗打政府工乖乖地考國安法

公爵府

離場以為好型,不滿就退學,咁先最型

禁止訪問

琥珀宮

大力大力 發表於 22-8-13 21:32
現在多很大學生、就連女學生都粗口連篇、隨口問候人哋父母及生殖器官
、香港教育爛了20多年、要撥亂反正、 ...

好多人云亦云,冇自己主見
人走佢未走囉,唔走可能又有壓力

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

夏芳 發表於 22-8-13 22:14
據有參與的新生說:只是轉播廳內有新生走,但主場內的新生沒有離場,新聞有誤導喎!
...
係,我聽到嘅都係咁樣
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

大力大力 發表於 22-8-13 21:32
、香港教育爛了20多年、要撥亂反正、 ...

呢代新生代算吧啦, 應多謝英國幫手接收。

水晶宮

daijuju 發表於 22-8-13 21:57
我仔小學一開始已經有國民教育。今年又新增每週升旗唱國歌。相信十年後會變好。 ...

都要加埋睇吓父母點教,表面功夫做足,但骨子裡冇愛國,都係等做漢奸吧

子爵府

daijuju 發表於 22-8-13 21:57
我仔小學一開始已經有國民教育。今年又新增每週升旗唱國歌。相信十年後會變好。 ...

希望十年後變好

侯爵府

回覆 大力大力 的帖子

係咪只有中大出現咁嘅情況?

男爵府

熊熊老婆 發表於 22-8-13 22:17
識幾個黃到癲嘅年青人!
當年都有份出去衝!
而家咪又係為咗打政府工乖乖地考國安法 :ha ...

我女最近係政府做intern,佢話有個intern連office wifi都吾敢用

首頁

尾頁

跳至