自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大角咀謀殺案|男疑犯曾有虐兒前科‎ 前晚煮飯問題大吵一場
https://www.hk01.com/article/803653?utm_source=01appscreencap&utm_medium=referral
病毒變種危機!接收最新疫情警報,立刻下載App:https://hk01.app.link/LG71h8MfUbb
attach1/tmp/phpuMDAHb

珍珠宮

cy101 發表於 22-8-14 11:38
https://www.hk01.com/article/803653?utm_sou ...

點解唔走咁傻
明白真係好難

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

睇咗女疑犯寫嘅野,無言!如果生母都有睇過佢寫嘅嘢,點解仲要交託俾佢!
同賭一鋪一樣,點知條友幾時心情唔好!

男爵府

親生父母都好大責任,隨隨便便將小朋友交托別人照顧。自己都攪唔掂自己生活真係唔好生,害小朋友受苦
希望小朋友安息

男爵府

2024年龍年勳章

生母轉工做倉務,每月比$1000疑犯夫婦,一星期見個仔一面,只係發現喊多咗,冇發現有傷痕
一個得3個月大嬰兒,點放心比外人湊,親戚都未必夠膽啦,唔照顧唔好生啦

男爵府

回覆樓主:

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

ilovepizza 發表於 22-8-14 11:55
生母轉工做倉務,每月比$1000疑犯夫婦,一星期見個仔一面,只係發現喊多咗,冇發現有傷痕
一個得 ...

一千蚊,買奶粉都唔夠啦。
你養唔起交比保良局啦
三個月大bb,真係好心痛
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

象牙宮

回覆樓主:

有困難應該求助 唔係亂咁將個bb交畀人湊

琥珀宮

ilovepizza 發表於 22-8-14 11:55
一個得 ...

坦白講,攞綜援都唔比呢d人湊啦

大宅

幅相BB好可愛,自己都有個小朋友,睇到好心噏 BB媽媽會咩心情,所託非人

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

坦白講,我就算交比人湊,我都唔會揀家有初生嬰的,人地已經湊緊1個,我唔信佢可以照顧好我個b囉,2個一齊喊,理邊個先?一定係親生果個先吧

琥珀宮

4 個大人亂晒籠!一塌糊塗!

男爵府

虎到金來勳章

lemontea520 發表於 22-8-14 11:59
你養唔起交比保良局啦

同意, 點解唔直接拎去保良局
希望BB下世會好

別墅

cy101 發表於 22-8-14 11:44
睇咗女疑犯寫嘅野,無言!如果生母都有睇過佢寫嘅嘢,點解仲要交託俾佢!
同賭 ...

生父母本身都有問題,怕辛苦就搵人地湊,藉口多多,又話返工冇時間又話冇錢,咁點解要生??!!二人都應該一同坐監!

珍珠宮

回覆樓主:

4個都唔係正常人
親母夜祭亡兒着成咁

伯爵府

回覆樓主:

凌時27分仲有心情出post, 即係bb 仲安全,到差唔多凌晨兩點就出事?!短短個幾鐘就整死bb, 係灼死定暴打致死

伯爵府

....

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

點解咁殘酷對待一個嬰兒,都未識行,就已經被虐待至死
簡直係人渣

象牙宮

cy101 發表於 22-8-14 11:38
https://www.hk01.com/article/803653?utm_sou ...

人性去咗邊度?

男嬰生父(26歲姓鄭)及生母(24歲姓林),均為倉務員,兩人同居並無註冊結婚。
據了解,警方已聯絡到男嬰母親後,得知男嬰父母因為財困,沒有 ...沒有錢養育骨肉,所以交給林婦照顧。

林婦為全職主婦,其35歲姓葉丈夫任職物流業,二人育有一名9個大男嬰,一家三口居住富貴大廈一間150呎單位。

鄭的親生父母今晚返回現場拜祭亡兒,兩人難忍喪子之痛相擁落淚。母親透露於月初因新工作分身不暇
將兒子交由被捕女子照顧,形容對方本性善良,惟指其夫曾涉嫌獨留兒子在家及向其動粗,後悔「我唔應該畀佢湊」。

生父母未婚,無工作,月初找到新工作。因工無暇照顧; 1千元交友人暫託 為何不求助社署???

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

lemontea520 發表於 22-8-14 11:59
你養唔起交比保良局啦

保良局 收唔收??http://family.poleungkuk.org.hk/tc/page.aspx?pageid=1198
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至