自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

請問大家是否改了法例?尋日去大X樂買外賣,用自助機賣。買完想入去等,俾職員叫掃安心出行和過針咭機。我話外賣,亦有俾外賣單佢睇。佢話外賣都要。我掃完就俾入去等。有個中女唔肯掃,話在門外等,得就入去攞完即走,職員同佢講無用架,你陣間都要掃咗先可以入嚟攞。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

唔好意思,我去外賣都冇試過要求掃啵

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

法例上只要求堂食要, 外賣可以唔洗
但食肆可以有自己的要求, 即係唔做你生意唔會犯法

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

試過友人等外賣時借廁所一用, 職員都要求掃安心+針卡

會唔會用外賣走借口係店內HEA太耐呀....外賣唔洗掃安心出行的大前題係唔會留係店內太耐的。

伯爵府

外賣唔洗針咭、 唔洗掃安心乀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

唔洗呀,你嗰間係咪有人中過先咁樣

珊瑚宮

11B 發表於 22-8-16 11:44
請問大家是否改了法例?尋日去大X樂買外賣,用自助機賣。買完想入去等,俾職員叫掃安心出行和過針咭機。我話外 ...

可能太多扮買外賣, 跟住入左去堂食
佢地公司免麻煩, 被罸
(我估的)

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 11B 的帖子

法例上只要求堂食要做, 外賣就唔洗, 不過如果食店要求, 我都會合作去做~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

大宅

回覆樓主:

我試過坐低等要掃

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章

11B 發表於 22-8-16 11:44
請問大家是否改了法例?尋日去大X樂買外賣,用自助機賣。買完想入去等,俾職員叫掃安心出行和過針咭機。我話外 ...

我試過係迪士尼想去toilet,個toilet如果經餐廳穿過去不用行出面兜大圈,職員都要我填資料先比入

珍珠宮

外賣唔駛架喎, 不過間食店可能驚人話外賣但去左堂食

伯爵府

佢想趕客

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔洗。 我今日都去買外賣。
我去美心, 啲姐姐都係問堂食/外賣。 堂食佢會同你scan qr code.
外賣直接入去就可以。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

外賣唔使針咭,掃安心

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我見大家回覆話唔使,我打咗去佢哋office 求證,佢哋office 話外賣唔使。我就叫佢俾返正確指引相關分店。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我昨日起美食廣場買外賣都話要掃

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我樓下外賣唔使,不過如果職員要求我都會做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 11B 的帖子

唔洗的
◕順其自然啦~♥ ◕

伯爵府

回覆樓主:

唔好理佢就得啦,佢咪報警law

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

外賣應該唔駛嘅,不過掃都係幾秒就搞掂嘅事,咪掃囉,唔會浪費時間同佢糾纏

首頁

尾頁

跳至