自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小朋友細個開始學游水,跟左幾年同1個教練,阿sir好錫阿囡,阿囡亦好鐘意跟佢,家長咁睇我覺得阿sir幾有愛心同心機,但阿囡開始高小,就黎青春期,你地會繼續跟阿sir定轉miss?係泳會1對3,4個種,我每堂都會睇住,暫時都好正常。p.s 唔洗pm介紹教練俾我了,謝謝

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

如果你每堂都會睇住, 而又冇咩異常行為, 你又覺得呀SIR 教得唔錯唔差, 我會比佢繼續.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿sir 落埋水教?

子爵府

rainbow000 發表於 22-8-16 12:32
小朋友細個開始學游水,跟左幾年同1個教練,阿sir好錫阿囡,阿囡亦好鐘意跟佢,家長咁睇我覺得阿sir幾有愛 ...

好就唔好轉,亞女有冇講乜唔妥

大宅

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

我會繼續跟阿sir。好難確保新miss嘅教學質素,而家嗰個好就梗係keep,反正你都會全程睇住

公爵府

rainbow000 發表於 22-8-16 12:32
小朋友細個開始學游水,跟左幾年同1個教練,阿sir好錫阿囡,阿囡亦好鐘意跟佢,家長咁睇我覺得阿sir幾有愛 ...

阿sir通常偏心女仔,miss 通常偏心男仔 你會現場睇住,可以跟番阿sir ar,一陣轉左miss原來惡ge搞到唔想游就唔好la

男爵府

回覆樓主:

無關系

男爵府

畀面勳章

學咗幾年,理應姿勢執咗,不會再有身體接觸,之後係操速度。
我女也高小,泳會操水,全部人帶耳機游,教練在池邊開咪說話。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

跟開好地地,唔轉教練

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

教練男多女少, 只要教得好就得.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lopy 發表於 22-8-16 13:29
學咗幾年,理應姿勢執咗,不會再有身體接觸,之後係操速度。
我女也高小,泳會操水,全部人帶耳機游,教練 ...

係囉,見寫學咗幾年,理應唔會落埋水教,唔落水就冇所謂啦!

子爵府

因為學左幾年係撞正covid呢幾年所以仲係落水教,不過有機會可以轉唔落水教嗰種,我試下問下先。可能我擔心得過早,多謝大家意見

水晶宮

我女之前係男教練教。嗰陣佢得三,四歲,教練抱住佢游。教練好錫佢,當佢孫女咁。
但係因為疫情,斷斷續續咁上,所以仲未學識。
今年六歲,再俾佢學,佢自己講得出唔想再要男教練。我都覺得係,因為佢未識,又要抱住但又大個,所以就轉咗個女教練俾佢。

我覺得如果你個女已經識,唔需要抱住或太多身體接觸,男教練教得好的話其實唔使轉

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

如果你有睇住又教得好就唔轉,同女講定有乜唔妥要即時出聲

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

我會斬腳趾避沙蟲, 有miss就搵miss教

大宅

回覆樓主:

我想問問高小學緊游水嘅女仔,如果period會用棉條繼續游嗎?阿女開始大,佢鐘意游,開始諗遲D係咪要個個月請假

子爵府

回覆樓主:

我會揀返女 miss, 泳池見過,大概7,8歲女仔爬上阿 sir背脊,又攬實阿 sir, 果個位水深得1米,個女仔又識游,玩到咁 close我接受唔到

男爵府

畀面勳章

rainbow000 發表於 22-8-16 13:55
因為學左幾年係撞正covid呢幾年所以仲係落水教,不過有機會可以轉唔落水教嗰種,我試下問下先。可 ...

你的擔心屬正常的,當小朋友仍細時我也有想到將來的身體接觸(因為一直男教練及私人教)只是轉入泳會,見到他們教中學生的狀況就放心了。

起初落水教一定對大家方便,執返正確姿勢好重要,我見係執手動作多。

總言之教小朋友有什麼事一定要跟父母講。
希望幫到你☺️

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

嗱,我媽咪當年就等到有女教練先俾我學,細個唔明,大個先知點解。

首頁

尾頁

跳至