自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

50歲+做過區域經理
正常做野,唔洗愁呢啲招呼

子爵府

其實你洗咩同佢擔心咁多野,似要擔心你多D

伯爵府

一人一句 發表於 22-8-16 22:38
一定係,清潔亞姐都係55

吓?
點解要同清潔亞姐比?

你咁樣講係咪即係女人無論咩學歷,專業人士,無做嘢一排一到5x,出嚟搵工就只適合做清潔?

咩思維?

伯爵府

stagea 發表於 22-8-17 08:08
50歲+做過區域經理
正常做野,唔洗愁呢啲招呼

做過中層,一定好睇透工作上嘅生存技巧。點會咁唔成熟,會為呢啲小事而煩惱

禁止訪問

男爵府

其實唔係問題, 你朋友只係未適應現代文化, 因為以前比較注重face to face, 但現在專注於電腦上, 比D時間佢吧!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Bloomberg 發表於 22-8-17 08:15
做過中層,一定好睇透工作上嘅生存技巧。點會咁唔成熟,會為呢啲小事而煩惱
...

yessss
只是一個招呼,洗乜諗

水晶宮

一人一句 發表於 22-8-16 20:27
近來幾個女性朋友剛過50,仔女大左老公感情又淡左,都出番去做下PT,咁老友又非常突然,今日先講佢揾左份工 ...

考慮轉工吧!主要不擔心生活,另過日神,+同自己一樣,番工其中-個目標是吹水 。。。現大把閒工

首頁

尾頁

跳至