論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

諗緊買邊款保險好?其實大家認為需要買癌症/ 腫瘤嗎?
應該買兩年定每年買好啲?

複式洋房

JNF 發表於 22-8-17 13:31

呢個係bonus,而且買term CI 40歲前好平。如果個工人對你地幾好,可以送呢個bonus 俾佢嘅

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

JNF 發表於 22-8-17 13:31

我嗰個年紀大, 38歲,我有加俾佢

男爵府

Yingying607 發表於 22-8-17 22:45
我嗰個年紀大, 38歲,我有加俾佢

可以請教你買咗哪一間保險嗎?
我正想為姐姐買一份之前有朋友個姐姐患咗癌症,用咗好多錢,所以佢提醒我幫姐姐買一份全面啲嘅!因為有事,真係好麻煩!謝謝你

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

gooloo1007 發表於 22-8-21 00:02
可以請教你買咗哪一間保險嗎?
我正想為姐姐買一份之前有朋友個姐姐患咗癌症,用咗好多錢,所以佢 ...

祥昇,agent比咗兩間我,我揀最貴,因姐姐年紀大,兩年1900左右

男爵府

Yingying607 發表於 22-8-21 00:56
祥昇,agent比咗兩間我,我揀最貴,因姐姐年紀大,兩年1900左右

多謝你

大宅

Yingying607 發表於 22-8-21 00:56

請問一下是買那一間保險?買之前要驗身嗎?因為姐姐做左好多年,依家43歲,都想幫佢買多少少保障,謝謝。

男爵府

daisyliu625 發表於 22-8-23 16:59
請問一下是買那一間保險?買之前要驗身嗎?因為姐姐做左好多年,依家43歲,都想幫佢買多少少保障,謝謝。
...

我冇驗身喎!癌症都係保費加500左右,加埋1900兩年,如中癌症都係保小小,好過冇囉!你預咗加$500都唔會賠好多。

男爵府

Lancey 發表於 22-8-17 17:02
呢個係bonus,而且買term CI 40歲前好平。如果個工人對你地幾好,可以送呢個bonus 俾佢嘅
...

關工人好唔好咩事 XD
買係因為怕工人受僱期間有癌症要去洗錢醫佢(因為係僱主需要包), 所以就算有事筆賠償係比僱主, 唔係比工人, 點會係送個Bonus俾佢

大宅

我有買埋,樓上有JM講到就算中左都吾賠得多,但系好過冇系真,一年都系$1000唔洗,當然同最基本相差好遠,但比個保障佢都好丫。

我反而想知你哋會唔會同姐姐講買重左佢保險(emoji)

大宅

Yanomi 發表於 22-11-4 13:42
我有買埋,樓上有JM講到就算中左都吾賠得多,但系好過冇系真,一年都系$1000唔洗,當然同最基本相差好遠, ...

唔會呀,唔會提及保險,佢唔需要知道保險內容。因為個保障係買俾係自己㗎。

首頁

尾頁

跳至