自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾時結案陳詞?

珍珠宮

mikinana 發表於 22-8-18 15:54
間屋有幾大?有乜可能個男主人同菲菲入房而女主人會唔發覺

邊個版本都係個男人衰好色,好人有限 ...

公屋段估住大房可能系600至700呎卦 都唔可以話老婆沖涼就甘搞 仲要系突然想搞野至好笑 佢又唔系無女人

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

工會教告多啲人告多啲罪仲要係嚴重嘅,其實係威駭嘅一種手段,等顧主一驚之下比工人係勞工法庭入稟要求嘅無理多嘅所為人工賠償, 夠膽死留喺香港幾年等上庭呢段時間嘅生活費酒店住宿費全部都會claim
工會嘅話事人其實係已經攞咗香港身份證嘅菲律賓前工人嚟嘅,顧問喺一個土生土長嘅香港人,佢娶咗呢一個前菲律賓工人,

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

melomame 發表於 22-8-19 12:39
其實如果屋企有cam影到房門口
就一定真相大白

要嚟睇住屋企人 班工人冇得 say no

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

wasabikingdom 發表於 22-8-19 14:11
工會教告多啲人告多啲罪仲要係嚴重嘅,其實係威駭嘅一種手段,等顧主一驚之下比工人係勞工法庭入稟要求嘅無 ...

我信
告得越多
佢stay得越耐
件案好似2018的
已經4年

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 cy101 的帖子

將於下周一(22日)進行結案陳詞

夫婦涉合力性侵菲傭案 預計陪審團下周四退庭商議裁決

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... _001.html?refer=hn2

男子涉嫌在妻子協助下強姦菲傭一案今天(19日)在高院續審。女被告選擇不作供,也不傳召證人。男被告續自辯時則否認在女事主不同意下與她性交,亦否認在被警方拘捕前,曾與妻子「夾口供」。控辯雙方舉證完畢,將於下周一(22日)進行結案陳詞,陪審團暫定會於下周四(25日)退庭商議。

案中男被告陳暹德現年48歲,他被控於2018年1月21日,在其洪水橋洪福邨住所內,企圖強姦和強姦女子X。其妻子黎芷珊現年36歲,被控於同日同地非禮X,以及協助教唆陳暹德強姦X。2人育有1子1女。而2名被告已於本案發生後不久離婚。

男被告今接受控方盤問,他坦言之前曾要求與女被告性交,結果被拒絕。因此,案發當日當他有性幻想時,他是去找X而非女被告做愛。控方指,當日他曾試圖在X不同意下和X性交,但不成功。及後女被告為他口交,他始能勃起並與X性交。過程中,X曾經掙扎及叫「唔好」。事發後,他曾和妻子商量過如何向警方闡釋事件。男被告一概否認上述說法。

案件編號:HCCC 134/2020

大宅

mickeyeva 發表於 22-8-19 14:21
回覆 cy101 的帖子

將於下周一(22日)進行結案陳詞

期待個結,陪審聽完都未必攪得清sir同姐姐既關係,resign第2日sir同madam出價太低玩3p定係姐姐特別服務sir

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至