自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

和諧之家去年6月至今年3月期間,成功向58名男士進行問卷調查,發現近9成半受訪男士表示伴侶或前伴侶曾對他們作出精神上的傷害;近7成則曾對他們作出身體上傷害。

女性曾受傷害可能更高?

原文網址:調查指9成半男性曾受伴侶精神傷害 逾4成半求助時間相隔兩年或以上 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0818_00822_001.html

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

問58人有咩意思

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你唔好話俾我聽,呢58人代表曬香港嘅九成半男士?!
得啖笑!唔科學就咪做d假科學啦!

禁止訪問

珍珠宮

Queenie_0012 發表於 22-8-19 06:27
得啖笑!唔科學就咪做d假科學啦!:i ...

不如下次問一個,一步到位100%

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

白毛毛 發表於 22-8-19 07:23

突破盲點!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

精神上? 問果少少人就當全部?

水晶宮

畀面勳章

58人⋯個sample size 「大」到呢

子爵府

白毛毛 發表於 22-8-19 07:23

男爵府

女人講句嘢可能佢哋已經覺得精神虐待

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

58人,人數都幾多喎

伯爵府

不如做返個女士版,然後發現感情就係互相傷害?

伯爵府

不如講下調查內容啦,點知D男士自己唔開心係迷又賴另一半架

伯爵府

2024年龍年勳章

SullytheMonster 發表於 22-8-19 08:40
不如做返個女士版,然後發現感情就係互相傷害?

正解

子爵府

離婚啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

在那里問? 在和諧之家的個案中問? 一定高啦!

我身邉的男性都無呢個問題, 真好彩
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

BKFinder 發表於 22-8-19 03:22
和諧之家去年6月至今年3月期間,成功向58名男士進行問卷調查,發現近9成半受訪男士表示伴侶或前伴侶曾對他 ...

河蟹之渣

侯爵府

女性可能100%

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Queenie_0012 發表於 22-8-19 06:27
得啖笑!唔科學就咪做d假科學啦!:i ...
認真你變輸了, QUEENIE

侯爵府

Dreamingday 發表於 22-8-19 08:25
女人講句嘢可能佢哋已經覺得精神虐待

首頁

尾頁

跳至