想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己高齡,老公唔想ivf, 成日話想天然,但又唔係每月合作,自己又每月大少少,就算老公合作,但又唔中,唔通真係等運到咩 可能有朝一日中,我都又大幾歲啦!

la_source    發表於 22-8-23 15:50

複式洋房

lovedogsgirl 發表於 22-8-21 22:08
自己高齡,老公唔想ivf, 成日話想天然,但又唔係每月合作,自己又每月大少少,就算老公合作,但又唔中,唔 ...

你地備孕左幾耐呀?老公吾係次次合作,其實係咪真係想要呢?生bb要夫妻傾好個共識,生完仲有好多問題要處理,如果吾係雙方都想要,最怕到時會出現磨擦同分歧,甚至會怨對方,身邊見吾少呢啲例子,所以傾清楚大家有個共同目標,再計劃行邊條路比較適合,畢竟時間係吾等人的。加油呀!祝你地快啲得償所願

別墅

其實你都有個小朋友啦⋯⋯
呢度好多人仲努力緊架…
老公覺得順其自然都無辦法架
始終唔係一個人既事…而且你都曾經做過IVF?

禁止訪問

複式洋房

複式洋房

我都明你心態同緊張, 擔心, 我自己都有些後悔自己聽我老公講要夾月份生bb, (即係佢覺得細B 一開始讀書係有點restriction), 之後點知佢之後中埋covid, 自己又打埋第3針, 又要再等幾個月先開始試, 所以好明你心情, 覺得一個月先得一次機會, 仲要係一兩日.

不過我經過0左5個月之後,終於成功0左, 反而無用clearblue digital 去check 笑笑, 就得0左, 同埋可能都關有一次daytime dodo, 大家都可以參考下.

老公如果中過covid, 某程度上都可以影響精子, 所以我覺得0個5個月都係要recover.

希望大家0吾好因為年齡問題而太影響情緒. 同埋高齡係計第一胎已過35歲, 秘2胎已經0吾會計. 我自己第一胎已經係高齡.

大宅

stupidfirstmom 發表於 22-8-22 11:54
我都明你心態同緊張, 擔心, 我自己都有些後悔自己聽我老公講要夾月份生bb, (即係佢覺得細B 一開始讀書係有 ...

我老公佢係一時時想要第二個,佢年頭自己叫我搵醫生,宜家又話自然,我係之前做過ivf, 但失敗,所以自己覺得特別急。

複式洋房

回覆 lovedogsgirl 的帖子

真係明你. 依度睇睇埋埋都有0吾少心路歷程, 不過最重要有時要叫自己放鬆, 雖然係好難, 同埋自然一定有期待, 我自己do do 完等0個2個星期都成日諗, 之後唯有係0甘睇手袋, 今個月少諗0左就得0左.
你可以參考下.

複式洋房

我之前有一段時間响街見到人陀緊行來行去,會覺得人地好似幾輕鬆。
最近經歷咗以為得到跟住失去,更覺得得來不易,而且要兩個人齊心更加唔容易。加油

大宅

stupidfirstmom 發表於 22-8-22 15:01

真係明你. 依度睇睇埋埋都有0吾少心路歷程, 不過最重要有時要叫自己放鬆, 雖然 ...

所以成日見人話放棄心態就反而中,因為無諗住

複式洋房

係呀, dodo 完一定要睇其他野分散自己注意力, 可能會影響著床.

大宅

lovedogsgirl 發表於 22-8-21 22:08
自己高齡,老公唔想ivf, 成日話想天然,但又唔係每月合作,自己又每月大少少,就算老公合作,但又唔中,唔 ...

去睇中医先

大宅

lovedogsgirl 發表於 22-8-22 12:32
我老公佢係一時時想要第二個,佢年頭自己叫我搵醫生,宜家又話自然,我係之前做過ivf, 但失敗,所以自己覺 ...

吾好諗住為生BB而做爱

大宅

陶淵明 發表於 22-8-26 22:09
去睇中医先

巳經睇過,做埋針灸。

大宅

lovedogsgirl 發表於 22-8-27 01:19
巳經睇過,做埋針灸。

可能呢位中医吾夾你地,你老公有冇一齊去調理

大宅

陶淵明 發表於 22-8-28 00:32
可能呢位中医吾夾你地,你老公有冇一齊去調理

佢唔信,我都係偷偷去睇喳

大宅

lovedogsgirl 發表於 22-8-28 00:42
佢唔信,我都係偷偷去睇喳

咁就弊啦,单方面付出,沒有结果,想當年我同我老婆都係一齊去睇左3个月中医,先可以自然生B。

男爵府

2024年龍年勳章

諗返起我中獎個個月 ,我老公話佢比我搞到佢精盡人X

大宅

YYChannn 發表於 22-8-28 12:59
諗返起我中獎個個月 ,我老公話佢比我搞到佢精盡人X

你咁樣講開呢其實我哋都幾大壓力, 我老婆成日話要把握機會, 基本上一個星期最少做兩次, 有時嗰個禮拜未回到氣都要夾硬嚟.
有時身體唔舒服老婆又怨我

複式洋房

做女人好辛苦,要負責生育

首頁

尾頁

跳至