自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 waiyuktsoi 的帖子

要睇下你固網電話係咪仲有需要
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

侯爵府

2023勳章 睛靈勳章

fanny590 發表於 22-9-3 13:29
PCCW

睇錯電話

珍珠宮

waiyuktsoi 發表於 22-8-23 18:36
用咗佢10幾年又唔想轉嚟轉去

其實唔係轉,應該係 cut,全屋年青人,又無乜人用,仲 keep 嚟做乜?

珍珠宮

2023勳章

fanny590 發表於 22-9-3 11:54
今日打左去續左, 110 X 12個月, 3個月免費, 送500蚊超市券, 除返$40.8一個月, 唔想再煩就續左
...

請問係咪要send cut form 先有呢個優惠

珍珠宮

creambb 發表於 22-9-5 17:11
請問係咪要send cut form 先有呢個優惠

打上1000, 佢sell我貴 plan, 之後問佢要cut應該點做, 佢講轉去俾負責cut線同事聽, 之後呢個人就俾呢個offer我

公爵府

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

waiyuktsoi 發表於 22-8-23 16:32
係咪越遲續約越少優惠?今日打去續約110蚊一個月續一年送600蚊超市禮券,舊約抵好多
...

我真係唔想再激氣先cut咗,原先都係用慣覺得冇咗唔得,但年中成日俾佢打電話嚟續約又唔係平,仲有成大半年約就開始打,真係煩到爆,到真正到期佢又捉心理知道用咗咁多年唔會cut就一D都唔減,話冇約就仲貴,終於早兩年cut咗,原來一直都真係冇用,淨係佢打嚟續約多

子爵府

回覆樓主:

家居都轉左用sim card,
淘了部可以插sim card嘅家居電話,用年卡,慳好多
因為極少用,主要比老人家打過來揾粒孫,之前直接用手機嘅,但小朋友堂不叉電 又冇手尾,老人家經常揾唔到粒孫,現在用家居款牛咁大,唔會唔見,長叉電

公爵府

睛靈勳章

小談心 發表於 22-9-5 17:25
家居都轉左用sim card,
淘了部可以插sim card嘅家居電話,用年卡,慳好多
因為極少用,主要比老人家打過來 ...

邊度有呢款電話?

公爵府

睛靈勳章

fanny590 發表於 22-9-3 11:54
今日打左去續左, 110 X 12個月, 3個月免費, 送500蚊超市券, 除返$40.8一個月, 唔想再煩就續左
...

有冇sale 電話?我寄埋cut form , 都係得免3個月,冇禮卷, 平均$97/月

子爵府

jollyma 發表於 22-9-14 14:33
邊度有呢款電話?

珍珠宮

jollyma 發表於 22-9-14 14:36
有冇sale 電話?我寄埋cut form , 都係得免3個月,冇禮卷, 平均$97/月

我係直接打1000, 佢報完offer都貴, 咪同佢講想cut, 佢咪轉去俾其他人聽, 先有呢個offer咋

大宅

回覆樓主:

我之前舊約到期,講到口水乾都要60幾蚊一個月。於是cut鬼咗佢,轉咗個冧把去哈佬喂(18蚊一個月)。再淘咗個4G座枱電話!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nicholasmom 發表於 22-9-14 15:22
我之前舊約到期,講到口水乾都要60幾蚊一個月。於是cut鬼咗佢,轉咗個冧把去哈佬喂(18蚊一個月)。再淘咗 ...

我的生命由我主宰.

大宅

fanny590 發表於 22-9-14 14:47
我係直接打1000, 佢報完offer都貴, 咪同佢講想cut, 佢咪轉去俾其他人聽, 先有呢個offer咋
...

我剛剛打去1000, 話要cut form, 佢先俾了$55 一年約的offer

大宅

我上個月都決定cut咗固網, 仔已經大, 個個都用手機, 連老人家都無問題, 真係無乜用, 浪費金錢。 我哋用PCCW, 但要去指定1010鋪做取消, 不過手續都好簡單!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

POD 發表於 22-9-15 11:05
我上個月都決定cut咗固網, 仔已經大, 個個都用手機, 連老人家都無問題, 真係無乜用, 浪費金錢。 我哋用PCC ...

下年約滿我都取消,請問要提前幾耐去Cut?
我的生命由我主宰.

大宅

waiyuktsoi 發表於 22-9-15 11:07
下年約滿我都取消,請問要提前幾耐去Cut?

都係約滿前一個月, 你先去check吓你個約滿日期, 然後佢會話比你知邊日起至邊日內你可以去取消, 都方便!

大宅

100,太貴啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊