自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一個月…
——————————————————
一日兩宗斬人案 ‎元朗南亞漢街頭遭刀煞斬甩手掌

https://www.hk01.com/article/810542?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
——————————————————
#62樓留言(p.4) 有向政府投訴處理南亞幫的Template, 麻煩大家幫幫手一齊port爆佢!

attach1_sign/tmp/php0dlrcl
attach2_sign/tmp/phpqK2UMA

水晶宮

唔係細路 發表於 22-9-2 00:37
真係好恐怖 政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

每人3千幾蚊一個月? 俾啲執紙皮嘅老人家好過

男爵府

bbbusy 發表於 22-9-2 06:10

夾個外傭生多2件,一家都有皮幾野一個月,之後申請公屋 點都好過係鄉下

禁止訪問

男爵府

政府要正視這個問題

la_source    發表於 22-9-2 12:01

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

都係元朗發生?

珍珠宮

希望政府快啲趕走佢哋,上次同香港班工人嘈交,原來班南亞人隨身帶刀,真心恐怖

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

成班生番咁

男爵府

2023年兔年勳章

香港市民唔知仲要忍到幾時?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府要對d 3547 冇血緣關係既人..仁慈
香港大把老人執紙皮訓街 又唔理...殘忍

如果有一家人, 父母 只掛住樓上樓下, 隔隔街果個陳c9 既仔女食唔食得飽, 有冇屋住, 每個月豪派錢養佢地, 佢地又日日游手好閒, 又係度搞事 又成上差館.....
但父母都唔理自己仔女 為生活打工做到就快死, 果班人甚至 影響埋自己仔女 父母都唔理佢死活, 淨係識定時定候 追攞家用
想問...呢家人既父母發生乜事

珍珠宮

真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

養,咩唔養,包生養死葬麻!養到班 PK 惡過鬼

大宅

回覆樓主:

希望特首快啲解決呢個大問題!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hailey_Lam 發表於 22-9-2 07:56
希望政府快啲趕走佢哋,上次同香港班工人嘈交,原來班南亞人隨身帶刀,真心恐怖 ...

我淨係知上次有個冇帶口罩既南亞, 係地鐵發神經 警察搵野噴佢

男爵府

2023年兔年勳章

eluna 發表於 22-9-2 09:08

x2

象牙宮

真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

免遺返聲請 酷刑聲請===多謝香港人, 大家有份供養。

政府自2006 年起向這些聲請人 提供實物援助,讓有關人士不致陷於困境(下稱「援助計劃」)。
援助範圍包括臨時住屋、基本公用設施津貼、食物、衣履、 基本日用品、適當的交通津貼,以及輔導服務。
8年燒70億公帑養肥假難民禍港

當局在2022/23年度的預算案,編列12.62億元用作處理免遣返聲請及相關工作的主要開支,較上年度相關修訂預算的10.79億元,增加逾1.83億元,增幅近17%。

其中在「人道援助」項目中,2022/23年度預算需6.98億元,較上年度5.83億元增約20%;而「公費法律支援」項目,亦由上年度的1.33億元,增至1.82億元,增幅約37%。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

假難民禍港尾大不掉,去年港府接獲的聲請個案已達2,528宗,較2020的1,223宗上升逾一倍,
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

bbbusy 發表於 22-9-2 06:10

全港市民, 有份養佢地。

理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主:

嘥我哋納稅人嘅錢養呢班南亞人不特止,佢哋仲要造成咁大嘅社會&治安問題,政府真係要正視,唔好再輸入呢d人啦,喺香港嗰班唔該趕走曬佢哋走

仲有班社工義工, 香港窮人你哋唔去幫,幫呢班南亞人,手指拗出唔拗入!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

eluna 發表於 22-9-2 09:08

x3

伯爵府

333s 發表於 22-9-2 09:16
免遺返聲請 酷刑聲請===多謝香港人, 大家有份供養。

痴線,咁好福利 畀個難民營佢哋住就夠囉! 放佢哋出嚟社會,講真,完全有破壞冇建設

首頁

尾頁

跳至