自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔係細路 發表於 22-9-2 11:16
而家冇晒民主派會唔會易做d

應該會,不過要比啲時間現屆政府做嘢,畢竟剛剛先上任2個月

男爵府

1988cc 發表於 22-9-2 11:23
如果去司政報告意見同超叔講吓,唔知有無用呢

我會去反映下,希望大家都一齊去施政報告意見收集度留下言,向政府施壓

https://www.policyaddress.gov.hk/consultation22/tc/index.html#share

Template隨便拎去改:

杜絕南亞人士濫用酷刑聲請

1. 南亞裔人士在香港的犯罪率近期大幅上升,影響本港國際社會形象以及造成本地安全隱憂,市民感到人身安全受到威脅;
2. 南亞裔難民來港搶福利,消耗庫房儲備,浪費納稅人金錢,造成民怨上升;

基於上述原因,請政府考慮修改法例,盡快截停難民來港的申請、取消有關援助與律貼,並將有關人士遣返原來地方,以保障本地市民的福祉。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

唔係細路 發表於 22-9-2 14:58

我會去反映下,希望大家都一齊留下言增加輿論壓力

希望有用啦

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

謙仔媽咪 發表於 22-9-2 14:58
應該會,不過要比啲時間現屆政府做嘢,畢竟剛剛先上任2個月

期待

伯爵府

Shellyxlk 發表於 22-9-2 14:46
以前啲越南難民都係咁掉來香港啦,有啲國家表面人權要去孭條數咪走數囉,好多烏克蘭難民去歐洲國家,都投 ...

講真集中處理難民係啱㗎喎, 有得食有得住仲要投訴?!
香港政府咪戇居囉,畀佢哋走曬出嚟社區, 而家搞成咁啦, 日日斬人打劫,點收科!

伯爵府

多謝分享 template, 我留咗言在 司政報告網頁喇

男爵府

唔係細路 發表於 22-9-2 00:37
真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

而家好多時都係南亞裔人犯案,政府唔應該再咁容易收容佢地

珍珠宮

Hailey_Lam 發表於 22-9-2 07:56
希望政府快啲趕走佢哋,上次同香港班工人嘈交,原來班南亞人隨身帶刀,真心恐怖 ...

以前又話犯民阻頭阻勢,而家班建制仲唔做嘢!

大宅

唔係細路 發表於 22-9-2 00:37
真係好恐怖!政府幾時先至肯做野趕走呢班人? 上網見到有網民評論,原來香港仲要出錢養佢地,每人3千幾蚊一 ...

唔明點解斷約菲傭都有?嫁比個南亞都有?

侯爵府

牛年勳章

睇到激氣。 唔該政府同立法會做下嘢啦! 快手啲解決呢啲問題。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

redhot 發表於 22-9-2 16:30
以前又話犯民阻頭阻勢,而家班建制仲唔做嘢!

建制都唔係好人,針唔吉到肉唔知痛,班人對佢哋冇影響係唔會出聲㗎,南亞人一句「歧視」,佢哋就笠水
叫政府派錢派埋畀d外人佢哋就叻,尤其係葉劉個黨,越嚟越憎佢

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

男爵府

BELIBALA 發表於 22-9-2 17:58
唔明點解斷約菲傭都有?嫁比個南亞都有?

響街有時都會見到一d姐姐同南亞仔拍拖

男爵府

39btube 發表於 22-9-2 18:24
為咗選票 南亞冇問題
個別事件ja ma

上面有人話李卓人有份搞出黎,投票要踢走佢

伯爵府

幾時送走晒啲假難民?

琥珀宮

meowmeow34 發表於 22-9-2 11:10
真係痴線, 呢啲咁嘅律師,做埋啲陰質嘢,真係等天收

做律師從來都係夠陰質先搵到錢
如果唔係邊有咁多官司打

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望送走晒啲假難民。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至