0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽媽用緊?有冇效?

別墅

回覆 YYChannn 的帖子

我有用白鴿寬口的,沒刻意挑是老公買的,我大部分時間埋身,奶嘴反而係滿月前用,滿月後埋身無問題。

所謂乳頭混淆只係未滿月的bb可能出現的現象,bb其實很聰明的,基本上第二個月已經識得分奶嘴和媽媽的乳頭,也有初生bb兩種也會啜。

或者母乳實感的用意只係令bb唔會太抗拒,奶嘴和奶粉一樣,好彩選中適合的就舒服,選不中就要轉。

大宅

hearsay14 發表於 22-9-8 17:59

我有用白鴿寬口的,沒刻意挑是老公買的,我大部分時間埋身,奶嘴反而係滿月前用,滿 ...

好的 謝謝你 你是岩岩生完就用呢隻奶咀嗎?我見佢好多size分 我10月先生想知係味跟返佢size黎買, 用左乳頭係味無咁痛

別墅

YYChannn 發表於 22-9-8 18:07
好的 謝謝你 你是岩岩生完就用呢隻奶咀嗎?我見佢好多size分 我10月先生想知係味跟返佢size黎買, 用左乳 ...

初生一定係ss size,分別在出奶的速度,產品有說明適合的月齡。

我bb初生時啜唔好,減磅太多,護士就叫我用樽餵母乳。滿月覆診bb黃疸退晒,自己覺得泵奶麻煩就重新埋身,乳頭皮膚很嫩的,啜到乳頭痛係必須經歷的,舒緩乳頭的cream是必買。bb啜耐左後,乳頭皮膚會變粗,就唔會再痛了。

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

如果要搵母乳實感奶咀可以試下BORRN, 佢哋係乳頭設計,果日行一田見到做緊八折

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊