自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我都體驗到樓主講嘅勁無奈又委屈
話說8月31號攞眼鏡,係9月10號我個副眼鏡關節位爛咗,相差剛好2個星期,之後我就去門市分店旺角荷李活商場地下百老匯對面嗰間分店同一位短頭髮女士問佢會唔會係因為係品質問題令到眼鏡咁快爛,佢一開口就話係人為跟住我就同佢講我用唔夠一個月就咁爛咗!仲唔係品質問題?唔通唔掂副眼鏡,咁點樣帶上去啊?唉。。。啞咗!

佢就話間店無我同一款嘅眼櫃,得display嚟嘅,咁我見副眼鏡有溶溶爛爛嗰隻,耳拖嗰啲字都淡左,驟眼睇係個感覺係好多人帶過咁樣,唔通我要比錢去買個舊嘅,好多人帶過嘅眼鏡框,咁你哋會唔會買呀?

所以我就問下佢可以幫我問下其他分店有冇邊度有同一款嘅眼鏡櫃,我唔介意自已去分店換,個女人就同我講話冇啦,全部都冇呀,得返荃灣嗰個分店有一副都仲係display嚟㗎!你要唔要呀?之後一直都冇理過我。。。我都已經算啦,你話我係人為,已經無再出聲啦⋯⋯我都唔介意比多$200佢更換一個新嘅眼鏡框,佢話荃灣有一副,display問我要唔要,仲叫我去咁遠換,跟住我自己逐間分店去打過去,最近就係太子,竟然話有我個副眼鏡嘅型號,仲要係新嘅!

咁我就即刻過左去換,我就覺得呢個員工個態度一嚟唔好,怠慢,二黎佢個服務係完全冇服務呀⋯⋯問左得過吉!

一開口就話係人為就唔肯同我跟進,仲點我去老遠,心態有問題,我都已經讓步⋯⋯我幫你再買多一副眼鏡框,佢都唔去積極跟進,我懷疑荃灣都唔知有定無丫!

我自己check先知道原來分店最近旺角太子間分店係有,仲要係新嘅,我想問佢嘅服務喺邊度?心態度喺邊度十分有問題!如果我真係相信佢去左荃灣買左副舊嘅,我心一定好難受😣⋯⋯

佢哋仲要咁多分店,有咁嘅員工真係令人心寒,所以我呢個慘痛經歷,希望快啲過去,我好委屈,好無奈!
我不竟係消費者,都要做埋佢個份,今次真係買到好委屈!
希望大家唔會中招!
亦唔好成為下一個嘅受害者,俾錢買難受!

大宅

米米王 發表於 22-9-11 20:12
今日我都體驗到樓主講嘅勁無奈又委屈
話說8月31號攞眼鏡,係9月10號我個副眼鏡關節位爛咗,相差剛好2個星 ...

要同佢公司投訴

複式洋房

Lilywongwong 發表於 22-9-11 22:44
要同佢公司投訴

謝謝你丫,搵唔到佢公司電話!心好累(emoji)⋯⋯

男爵府

減齡達人勳章

米米王 發表於 22-9-11 22:52
謝謝你丫,搵唔到佢公司電話!心好累(emoji)⋯⋯

agx係邊間?

琥珀宮

2021勳章

anniefish 發表於 22-9-12 14:12
agx係邊間?
Exg.

珍珠宮

2021勳章

mercurycc 發表於 22-9-12 14:44
Exg.

但係太子同旺角荷李活都無蛋舖喎

應該X= O吧

琥珀宮

2021勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 22-9-12 17:10
但係太子同旺角荷李活都無蛋舖喎

應該X= O吧
Sorry ,唔知荃灣有呢間,
會錯意。

複式洋房

回覆 mercurycc 的帖子
Agx 呢間,有好多分店。。。😵‍💫😵‍💫

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
用咗成個禮拜都肯換?

複式洋房

simso 發表於 22-9-22 09:19
用咗成個禮拜都肯換?

我要買,唔係換

琥珀宮

2021勳章

米米王 發表於 22-9-22 09:21
我要買,唔係換
係點爛?

侯爵府

2021勳章

樓主真係慘, 貼錢仲要俾人冷對.

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我仔都試過配過一幅眼鏡4佰幾蚊,結果用咗3个月鏡框就爛咗,只可以講一分錢一分貨

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
即係邊間?

複式洋房

2880 發表於 22-9-22 21:14
我仔都試過配過一幅眼鏡4佰幾蚊,結果用咗3个月鏡框就爛咗,只可以講一分錢一分貨
...

係,有道理。。仲對佢有期望!

複式洋房

水晶樹媽媽 發表於 22-9-23 10:23
即係邊間?

Agx !

複式洋房

sally009 發表於 22-9-22 18:55
投訴佢啦

只搵到個WhatsApp 電話,