懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期check bingo左,昨天岩岩去照左超聲波,照到粒豆但我呢排都keep住有時肚痛,但未到好痛,冇流啡冇見紅,咁肚痛係咪正常?

因為我有問姑娘佢話正常,但我身邊生過既都話佢地有左果時冇肚痛,我驚驚地,

Thanks

別墅

fung_bb 發表於 22-9-14 17:08
上星期check bingo左,昨天岩岩去照左超聲波,照到粒豆但我呢排都keep住有時肚痛,但未到好痛,冇流啡冇見 ...

懷孕初期肚痛係正常架 不過可能要注意飲食方面(emoji)

洋房

上星期check bingo左,昨天岩岩去照左超聲波,照到粒豆但我呢排都keep住有時肚痛,但未到好痛,冇流啡冇見 ...

我流左兩日血,都係啱啱bingo

複式洋房

係未有少少似m痛咁?我個陣有輕微m痛既感覺
上網睇係子宮要比個大d既環境bb,而慢慢擴張緊

別墅

我果時差唔多7~8週都會有d m痛咁,亦都有試過搞肚痛咁

別墅

我都係 有d 擔心

複式洋房

姑娘話正常,唔洗擔心啦

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

想問剛bingo照超聲波係陰超 定 肚皮照?

洋房

我都係日日痛,有時候突然吾痛反而好擔心,想快啲到產檢個日睇下bb健吾健康

複式洋房

op1111 發表於 22-9-22 10:34
想問剛bingo照超聲波係陰超 定 肚皮照?

陰超,我到8週先照肚

複式洋房

Mikachor 發表於 22-9-22 12:56
我都係日日痛,有時候突然吾痛反而好擔心,想快啲到產檢個日睇下bb健吾健康
...

我都係,痛又驚,唔痛又驚,好似傻咗咁,最慘8週照完要e生叫我三星期再去,我有諗過中途自己再照下,不過都係順期自然,

複式洋房

放鬆d

放鬆d~~

複式洋房

回覆 fung_bb 的帖子

我宜家11週4日,剛剛經歷過你地經歷,
放鬆d,開頭下腹有悶痛好多人都係咁,我都係,
只要無流啡就ok,照常生活,
眼瞓就去訓,適當飲水,補充維他命,蛋白質,
我5週時肚超,照到個小圈 (其實無野睇~哈)
到6週時肚超,照到傳說中閃閃...
之後4星期才產檢,原來中間無咩可以做,
我都係緊張型,剛剛星期六產檢,BB大咗好多,個人即刻開心晒,
剛剛驗埋 T21, 報告一切正常,
我知道面前仲有好多關要過,
新手媽媽,大家一齊加油呀

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Monmonfu 發表於 22-9-22 13:38
陰超,我到8週先照肚

我睇緊果個中醫話佢有兩個不孕客,話好努力去幫佢地改善,點知有左後佢地去照陰,超完無耐就流產,兩個都係咁跟住個中醫係咁話陰超係有影響. 其實到底係有無關係?有無人聽過。。。

複式洋房

op1111 發表於 22-9-23 06:36

我睇緊果個中醫話佢有兩個不孕客,話好努力去幫佢地改善,點 ...

點會啊,太早期照肚係照唔到架,你個中醫咁得意,如果真係驚,咁你有左,等大小小先去照囉,但唔建議,因為早d知道着床位置正唔正確好重要,相信醫生喇

別墅

我由植入起都有痛, 琴日朝早發現流啡唔舒服同眼訓左1日, 今日冇晒野又擔心係咪冇左成日按自己個胸, 仲痛就安心少少 ^^"

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Monmonfu 發表於 22-9-23 08:42
點會啊,太早期照肚係照唔到架,你個中醫咁得意,如果真係驚,咁你有左,等大小小先去照囉,但唔建議,因 ...

你係幾耐之後去照?
我今日day33 ,早孕棒check左兩支都係強陽

複式洋房

op1111 發表於 22-9-25 12:30
你係幾耐之後去照?
我今日day33 ,早孕棒check左兩支都係強陽

6週陰超已照到閃閃,7週都係陰超,8週去港安照肚,如果咁計我13號day 1 m come,下一個月26號係6週2,係e生計,你33day係咪計對上黎m第一日?

複式洋房

Monmonfu 發表於 22-9-25 21:57
6週陰超已照到閃閃,7週都係陰超,8週去港安照肚,如果咁計我13號day 1 m come,下一個月26號係6週2,係e生 ...

6週陰照已經有閃閃,咁快?
我day33 係指由上指經期第一日數到今日
上次經期係8月24

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
op1111 發表於 22-9-25 23:01
6週陰照已經有閃閃,咁快?
我day33 係指由上指經期第一日數到今日
上次經期係8月24

咁你唔使咁快去照住喇,6週未夠照唔到野,到時自己又驚一輪,冇咩事就8週先去照,不過最好去診所驗孕攞咗証明去E院排期先,政府排得黎都要個幾月

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊