0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我本身都有餵人奶,但我係窮媽媽,得好少人奶,所以bb主要食奶粉為主,bb出世一星期
我自己本身心儀hipp,但因為醫院俾雅培心美力佢飲,所以返到屋企都係照飲呢隻,冇乜大問題,但hipp係有機,又比較接近母乳成份,諗緊幫唔幫佢轉好
有冇bb飲過呢兩隻奶粉既媽媽可以分享下意見(emoji)

複式洋房

nsycindy 發表於 22-9-15 12:37
我本身都有餵人奶,但我係窮媽媽,得好少人奶,所以bb主要食奶粉為主,bb出世一星期
我自己本身心儀hipp,但因為 ...

如果飲開嗰隻無咩大問題就唔建議轉…. 搵到隻啱既奶粉都唔係一件易事

洋房

2021可愛聖誕B勳章

回覆 nsycindy 的帖子

hipp值得一試wor我女都係奶粉b,一直都係俾佢飲hipp無轉過
我揀hipp最大原因就係佢係有機奶粉,無添加啲奇奇怪怪化學野,無其他牌子咁甜
同埋佢係獨家含有HMP母乳益生菌配方,可以幫助bb消化同便便之餘又可以提高免疫力,covid三年都未完,最緊要梗係保護bb,提高佢地免疫力,免受病毒侵擾
媽咪如果猶疑可以去買左細罐試下先,bb反應ok就可以keep住食,奶粉最緊要都係同bb夾

大宅

有機對BB都唔錯,我都有比呀B飲illuxa organic, 見佢有歐盟認證會比較天然,所以就比呀b食,so far食左一段時間都夾得幾好就無再試其他啦

洋房

我以前奶量都唔多所以好早就沖奶粉比bb飲,個人經驗bb早轉奶粉應該要揀翻隻口味同母乳接近嘅奶粉,bb會比較易入口。我之前揀美贊X藍臻比bb因為佢口味夠談,唔會話太甜,最緊要我b肯飲。同埋呢隻奶粉有乳鐵蛋白配方可以幫bb建立翻免疫力,如果要轉奶粉你可以研究下呢隻牌子,睇下arm唔arm你bb。希望幫到你~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊