時政擂台

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

daijuju 發表於 22-9-17 12:04
香港上海醫療發達,班友叫人共存梗係口響啦,唔使諗下周邊城市咩情況架,唔使諗下輸入咗一堆病毒比人點收 ...

我講中曬你心聲,你亦講中曬我心聲,非常感動。甘多年觀察我見到,永遠反中最多既係最自私自利自以爲自我中心既港畜,西方世界維穩左幾百年唔知唔講唔覺,中國維穩左就講到罪大惡極,人地西方世界維穩,用佢地既維穩費補貼農業比你班人日日食高脂高糖食到唔想用腦思考,如果唔想做野索性比埋錢養到你肥到唔識郁,到呢幾十年見到中國發展甘快甘好開始威脅到佢地既地球資源啦,就利用佢地言論自由既武器,煽動輿論反中,呢d方法最廉價架,因爲人類永遠係自私自利之餘,絕大部分思維都唔係考慮長遠同大局架,下,咩話?你唔俾我講大話,唔比我散播謠言製造恐慌令到成個社會人心惶惶?但甘樣我上網就會好悶!,哦,你唔比我言論自由!!!!下,你唔比我選個靚仔靚女或者吹水吹到我聼得舒服既人?哦,你唔俾我選舉自由!!!!

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 22-9-17 12:16
防...嚴防... 防不勝防.... 封關E個做法是最基本防到有心人的播毒

好多人睇唔順眼中國可以自給自足之餘仲大把出口之餘gdp仲有得升

男爵府

小肥兔 發表於 22-9-17 12:24
戰機播毒, 韓戰時, 老尾已經咁做過, 抛有毒蚊蟲、動物屍體都有, 老尾賤格到不堪
...

82年定唔記得幾年 個賤國當年仲派架民機去刺探前蘇聯邊境,比人地成架激落飛機上既人全部死曬,呢個賤國有咩做唔出,保護生命捍衛正義係佢地既口號叫囂既,但班比人洗左腦既漢奸又當真

alau2021    發表於 22-9-17 13:01

珍珠宮

kensiu 發表於 22-9-17 12:27
我講中曬你心聲,你亦講中曬我心聲,非常感動。甘多年觀察我見到,永遠反中最多既係最自私自利自以爲自我 ...

匈牙利唔埋堆呀,幫襯俄羅斯買天然氣呀,都係想確保人民生存姐,而家歐盟咪話佢冇民主喎,扣佢資金囉....民主,得啖笑。黑社會口號罷了。

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/815426/%E6%AD%90%E6%B4%B2%E8%AD%B0%E6%9C%83%E9%80%9A%E9%81%8E%E6%B1%BA%E8%AD%B0-%E4%B8%8D%E5%86%8D%E8%A6%96%E5%8C%88%E7%89%99%E5%88%A9%E7%82%BA%E5%AE%8C%E5%85%A8%E6%B0%91%E4%B8%BB%E5%9C%8B%E5%AE%B6

大宅

公爵府

2023年兔年勳章

daijuju 發表於 22-9-17 12:04
香港上海醫療發達,班友叫人共存梗係口響啦,唔使諗下周邊城市咩情況架,唔使諗下輸入咗一堆病毒比人點收 科架。成日淨係諗住人哋阻住佢旅行。..

上海人同香港人心態ㄧ樣,根本無從國家整體狀況考慮。其實都係自私精。

珍珠宮

畀面勳章

daijuju 發表於 22-9-17 12:28
好多人睇唔順眼中國可以自給自足之餘仲大把出口之餘gdp仲有得升

班友漠視數據, 老尾gdp負0.9, 中國上半年正增長2.5 都夠膽講中國經濟停頓, 對住呢d智障, 仲有咩好講

日日講到中國經濟好差, 攞新加坡嚟比, 歐洲慘到要熄燈又唔講, 講到同西人通關, 香港經濟就會好, 都唔知咩邏輯

象牙宮

2024年龍年勳章

GreenMaDad 發表於 22-9-17 10:01
回覆 莎莎莉莉 的帖子

以我所知,陳啟宗真心幫國家做事,佢肯咁講,佩服佢既勇氣同智慧,希望國家珍惜呢種 ...

agree

大宅

回覆樓主:

要睇吓啲人死……

水晶宮

2024勳章

ken6555 發表於 22-9-17 10:14
商人講完真話後,其實使唔使買定機票去外面避一避風頭先﹖今時唔同往日,講真話既後果好難預計,隨時國安 ...

啱你心水嘅話就叫真話

男爵府

daijuju 發表於 22-9-17 12:35
匈牙利唔埋堆呀,幫襯俄羅斯買天然氣呀,都係想確保人民生存姐,而家歐盟咪話佢冇民主喎,扣佢資金囉.... ...

前蘇聯發展太空科技快過我地啊,遠遠超越我地啊,哇,即刻拍套荷里活大片扮上左月球先,得你地緊張再燒多d錢去搞到國庫空虛。下,都整你唔死?揾個宗教老人幫手煽動教會組織,整死你成個蘇聯,幾千萬人出街乞米,一衰幾十年到衣家都返唔到身。想到今日中國完全唔受西方果套方法昆,我真係由個心到開心出來,身心舒暢,因為自己係中國人自豪!(順帶一提,以前去北方我都唔會話自己係香港人,話係廣東人,費事甘羞家,係深圳廣州就無辦法講大話,好容易比人識穿,但人地唔特別問都費事講話自己係香港)

hinhin_ma    發表於 22-9-17 13:03
alau2021    發表於 22-9-17 12:54

水晶宮

畀面勳章

人哋表達下意見,就叫人移民
一言堂

水晶宮

2024勳章

小肥兔 發表於 22-9-17 12:40
班友漠視數據, 老尾gdp負0.9, 中國上半年正增長2.5 都夠膽講中國經濟停頓, 對住呢d智障, 仲有咩好講

...

以為通外國關就係靈丹妙藥,好天真

男爵府

回覆樓主:

太多陰謀論講老美,可能阿爺都知唔少野,唔想中老美圈套

男爵府

小肥兔 發表於 22-9-17 12:40

...

同果班黃色智障禽畜仲有乜正常道理可以講?數據唔夠人講就話你做假,來來去去都係呢d低招

侯爵府

kensiu 發表於 22-9-17 12:27
我講中曬你心聲,你亦講中曬我心聲,非常感動。甘多年觀察我見到,永遠反中最多既係最自私自利自以爲自我 ...

外籍人士有意離開?咪走囉,返去自己躺平嘅國家,正如港畜不滿香港防疫都可以走㗎,冇人留你哋

珍珠宮

畀面勳章

lovelybaby2015 發表於 22-9-17 12:46
人哋表達下意見,就叫人移民
一言堂

小黃人咪又係叫人返大陸, 大家打和

alau2021    發表於 22-9-17 13:03

男爵府

Amy1974 發表於 22-9-17 12:40
上海人同香港人心態ㄧ樣,根本無從國家整體狀況考慮。其實都係自私精。

你咪拉埋上海人同香港人來講啦,我知上海人都係麻Q煩架啦,不過公平d,整體來講,或者比較有經濟能力果批,都遠遠好過香港人幾十個馬位,香港人自私同賤格呢方面,係世界之最,上海人暫時都係好難追得上!

珍珠宮

畀面勳章

開不了口 發表於 22-9-17 12:49
太多陰謀論講老美,可能阿爺都知唔少野,唔想中老美圈套

老尾個d已經唔係陰謀, 已經係好明顯的陽謀, 只係智障視而不見

好似日落國成日話支持香港有民主選舉, 但佢地個首相都唔係一人一票選出嚟, 真係笑大人個口

男爵府

當年去浙江一個好朋友家中作客,有次同佢一個朋友出去食飯,人地知道我係香港人,第一下就比白眼我睇,雖然有少少唔舒服,但我真心唔覺得嬲,我真係能夠理解,如果佢以爲我係廣州人而比白眼我睇,我就真係扯火同佢開片

首頁
23456...9

尾頁

跳至