3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身著重兒童腦部發展多過教育書本知識……同個仔上左2日堂發現唔係我理想既K1….老師比較局限…..好似都係似番佢讀國際學校會比較合適….

搵到間心知既學校想同佢轉但又要垮區…..15/16中……

有無JM有轉校垮區既經驗!?(emoji)

大宅

boababe 發表於 22-9-19 18:14
我本身著重兒童腦部發展多過教育書本知識……同個仔上左2日堂發現唔係我理想既K1….老師比較局限…..好似都 ...

大家理念唔同好難再讀落去,都係轉校啦!

子爵府

如果小學想讀國際學校,咪直接轉IS K

伯爵府

我本身著重兒童腦部發展多過教育書本知識……同個仔上左2日堂發現唔係我理想既K1….老師比較局限…..好似都 ...

讀過國際,珠玉在前,好難接受local la

子爵府

唔一定國際先適合,有啲local 都輕學術
如果唔諗住行國際可以搵呢類local

大宅

FilifalaW 發表於 22-9-20 18:06
大家理念唔同好難再讀落去,都係轉校啦!

哎….其實我都係上黎伸下(emoji)
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

大宅

annie133 發表於 22-9-26 04:00
讀過國際,珠玉在前,好難接受local la

我自己聽到local咁辛苦都唔想番…重點係local辛苦埋家長….(emoji)
用心甘情願既態度..去過隨遇而安既生活~!http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

大宅

Adiezz 發表於 22-9-26 09:35
唔一定國際先適合,有啲local 都輕學術
如果唔諗住行國際可以搵呢類local

例如係邊間呀?(emoji)(emoji)

伯爵府

boababe 發表於 22-9-26 18:22
例如係邊間呀?(emoji)(emoji)

就算係你都要搵有一條龍,唔係升中前又係煩

男爵府

及早轉。

Local school辛苦係因為小朋友跟唔上?定係身邊d怪獸家長係咁谷對你造成壓力?無論係local 定IS,首先家長要擺正自己嘅心態,IS一樣有怪獸家長,日日比拼小朋友有幾多”才藝”。

男爵府

轉啦

大宅

如果小學去到中學都係諗住讀國際或者直接去外國,轉~
如果淨係幼稚園讀國際但係小學又唔係又未必會比佢去外國,咁就唔好搞到半桶水

大宅

duckie919 發表於 22-9-27 07:23
如果小學去到中學都係諗住讀國際或者直接去外國,轉~
如果淨係幼稚園讀國際但係小學又唔係又未必會比佢去 ...

係啦我都係咁諗….所以都係睇埋呢個K1再決定(emoji)

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至