婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

99之前幫過佢姨甥女湊佢個B女7個月,佢自己都好恨有個女,只不過生兩個都係仔,所以佢特別錫呢個姨甥孫女

而每次佢地同我同埋我個仔碰面,我99成日都會幫住姨甥孫女,成日係我地面前讚姨甥孫女好乖好叻,佢個孫就好曳,總之每次見親佢都覺得佢係最好最乖(emoji)(emoji)我仔本身玩緊嘅玩具都要搶走俾佢個姨甥孫女玩!勁過分
佢完全係諗過我地同個孫既感受,自己鐘意講乜就講乜,為左佢既私心想點就點,真係好自私既一個人!

大宅

咁你又俾個仔俾99湊7個月囉。
呢啲叫繞膝之樂。

伯爵府

Fannywks 發表於 22-9-20 19:21
99之前幫過佢姨甥女湊佢個B女7個月,佢自己都好恨有個女,只不過生兩個都係仔,所以佢特別錫呢個姨甥孫女

...

最後唔好俾佢湊

別墅

flowerbabe 發表於 22-9-21 06:57
最後唔好俾佢湊

我係全職湊架

男爵府

2024年龍年勳章

無法啦 有啲人恨男孫恨到出哂面 ,你奶奶相反 ,佢恨女恨到出哂面,咪錫到佢濃

別墅

YYChannn 發表於 22-9-21 15:18
無法啦 有啲人恨男孫恨到出哂面 ,你奶奶相反 ,佢恨女恨到出哂面,咪錫到佢濃
...

果個又吾係佢親孫,佢恨都無用,我話明淨係生一個,無得強求
只係覺得你偏心我吾會理,傷害到我個仔我就吾會吾理!

大宅

Fannywks 發表於 22-9-21 16:52
果個又吾係佢親孫,佢恨都無用,我話明淨係生一個,無得強求
只係覺得你偏心我吾會理,傷害到我個仔我就吾 ...
搞錯重點了,雖是親孫但見唔到就如同無孫。等你個仔大個咗娶咗老婆你就會明。

別墅

wholemilk 發表於 22-9-21 18:18
搞錯重點了,雖是親孫但見唔到就如同無孫。等你個仔大個咗娶咗老婆你就會明。
...

你先搞錯重點,我同99一齊住佢日日都見住個親孫,依家講緊既係佢姨甥孫啊,你搞清楚啲先

大宅

Fannywks 發表於 22-9-21 21:24
你先搞錯重點,我同99一齊住佢日日都見住個親孫,依家講緊既係佢姨甥孫啊,你搞清楚啲先
...
一齊住都唔錫,通常係怕咗個新抱,咁你要諗吓有冇喺育兒原則上同99有矛盾,有冇99想同小朋友玩時加以阻止,有冇不滿99向小朋友提供食物用具或零用錢,99愛錫小朋友嘅行為你有冇表示感激。

別墅

wholemilk 發表於 22-9-21 21:44
一齊住都唔錫,通常係怕咗個新抱,咁你要諗吓有冇喺育兒原則上同99有矛盾,有冇99想同小朋友玩時加以阻止, ...

佢唔係唔錫,只係見到佢表姐會更加錫,係因為佢湊過佢個表姐啊。
你所講矛盾點都一定會有㗎啦,睇吓多定少嘅啫,俾嘢食佢嗰啲全部都冇呢個問題發生,我亦都冇阻止過佢同個孫玩
因為最主要都係我全職湊佢嘅

別墅

wholemilk 發表於 22-9-21 18:18
...

做咩係咁幫住我奶奶?定係你已經係人哋奶奶?

大宅

或者你咁諗,姨甥孫係外人,對外人係客氣少少,咁通常都係叫自己人讓外人㗎啦,而且唔係成日見,有時我仔俾表弟搶玩具,我都會叫仔讓一陣,陣間再玩,唔通幫個仔手搶玩具?道理都係一樣,我都會成日讚人哋個仔,客氣說話,俾啲鼓勵佢又好。咁又唔代表我偏心人哋個仔?最錫緊係自己個仔,但做個樣都要掛?而且日日見熱情度緊係冇咁大,但我一定唔信佢錫姨甥孫多過親孫。

首頁

尾頁

跳至