自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

JM們平時買電器之前會去邊到格價?又或者係邊到做比較呀?

男爵府

2021勳章

price.com要問清楚是否行貨,有冇原廠保養,同運費

20150618bb    發表於 1 小時前

男爵府

2021勳章

ikioma 發表於 22-9-21 17:26
price.com要問清楚是否行貨,有冇原廠保養,同運費
無錯 重有要貨到付款

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

2021勳章

網上一 search 件貨品就比較到,電x幫都平,之前買部脫毛機同 price差不多價

琥珀宮

2021勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
ilovehoney2 發表於 22-9-21 17:03
JM們平時買電器之前會去邊到格價?又或者係邊到做比較呀? ...

price.com

买內地品牌的雪柜, 有難度。
國產雪柜/冰柜。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

複式洋房

溫馨提示,切記唔好貪平去bbe

琥珀宮

2021勳章

simso 發表於 22-9-22 09:03
溫馨提示,切記唔好貪平去bbe

有問題?
舊年買過煤氣爐又無問題,
平過煤氣公司一千都係煤氣公司安裝保養。

珍珠宮

2021勳章

Price.com

別墅

都係用price.com

大宅

2021勳章

想買printer, 應付幼稚園功課,有無好介紹?thx

珍珠宮

2021勳章

回覆 lintoann 的帖子

首先你要有心水牌子/型號
才能進行格價步驟

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
上bk問各位jm都係一個方法

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Candy_CHUNG_LAU 發表於 22-9-22 15:22
回覆 lintoann 的帖子

首先你要有心水牌子/型號

對對, 不過電器既話, 我都會上消委會網睇

水晶宮

2021勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

大電器上price及各連鎖網店;小電器睇內地各網站,京東唔貴就喺京東買。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
本身都會去價錢網睇,不過上網見過幾單話平嗰d係水貨,所以唔去…
呢排鍾意去實為個website睇,上次同事用app落單有優惠券,$399減成$80,好抵!而家間中都會去望下洗衣機幾時有特價

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

小電器 price.com

大電器 豐澤(多數都最貴),友和,bbe, built in pro

公爵府

ilovehoney2 發表於 22-9-21 17:03
JM們平時買電器之前會去邊到格價?又或者係邊到做比較呀? ...
我格價後貪平去左 友x門市買,諗住現貨安全d,點知回家發現買左件壞貨,做左苦主,原來fb仲有苦主群

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都係直接去電器舖睇下,又或者睇消委會D報告囉,始終第三方做測試,可信性高D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊