自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

現時接種新冠疫苗的年齡已降至6個月大,但6個月至不足5歲的嬰幼童,只可打科興疫苗。政府周二(20日)表示,一直與相關藥廠積極商討洽購復必泰疫苗的幼童配方,有關商討進度良好,已收到復必泰幼童配方的新冠疫苗的認可申請,將會交由顧問專家委員會審核及向局長提交意見。

‒‒:‒‒/00:59

原文網址: 疫苗|政府收到復必泰幼童配方認可申請 交顧問專家委員會審核 | 香港01 https://www.hk01.com/article/817 ... utm_medium=referral

我唔太明,之前專家出口講到:
1. 你地家長唔好再等幼兒版疫苗啦,人地唔賣俾我地

2. 你地唔好等啦,枝針貴到政府覺得唔會買

點解突然又話有既

水晶宮

長琦良美 發表於 22-9-21 22:56
現時接種新冠疫苗的年齡已降至6個月大,但6個月至不足5歲的嬰幼童,只可打科興疫苗。政府周二(20日)表示 ...

睇完自己考慮仲比唔比個細路打啦。
attach0/tmp/php44KXII

大宅

現時接種新冠疫苗的年齡已降至6個月大,但6個月至不足5歲的嬰幼童,只可打科興疫苗。政府周二(20日)表示 ...

專家講野日日訓醒都唔同,仲未習慣咩

伯爵府

之前未入到,而家傾掂買到
事態係發展緊不是永恆不孌

公爵府

Kittymummy 發表於 22-9-21 23:05
睇完自己考慮仲比唔比個細路打啦。

成日斷章取義
政府網頁多篇研究又唔post

水晶宮

Ol0314 發表於 22-9-21 23:08

成日斷章取義

是旦啦,final report最快都2024年。唔驚既咪打囉。

公爵府

Kittymummy 發表於 22-9-21 23:10
是旦啦,final report最快都2024年。唔驚既咪打囉。

全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?
唔係cap screen 一份疑似來自FDA 網的野
就去兇人唔驚就去打
唔知就俾你嚇死
知就俾你笑死

難怪今日教授都話香港蟻民
咁多專家唔信 係信網傳 疑幻似真的 偽科學

全世界包括FDA 都係鼓勵人打疫苗呀

大宅

Ol0314 發表於 22-9-21 23:38
全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?

水晶宮

全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?

https://www.fda.gov/media/151710/download?fbclid=IwAR1SvOp7q8qyKefTpQaBlTWygXwcQ_yQOEsRWu_FSsiGKCtEQQGKAH9l9kU&fs=e&s=cl

子爵府

全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?

外國係唔鼓勵小朋友打疫苗,你唔好害人啦

水晶宮

全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?

點解家長唔可以睇多d 資料先決定比仔女打?之前上個月香港主流有報導,話mRNA 對免疫力損害....etc. 個個睇完都大鬧。仲有,上面邊隻字我叫人唔好打?我寫左final report 係2024年係for 6個月至12歲組別,打唔打係家長考慮。有concern 咪考慮科興囉。點解唔可以比人了解多d先決定?買大細呀依家?唔係開大就係細既玩法?

水晶宮

mywl 發表於 22-9-21 23:46

Uk強烈唔比12歲以下兒童打疫苗,我都廢事引文出黎。

公爵府

mywl 發表於 22-9-21 23:46

又係嗰啲偽科學家? 今次係明星定球星?

人地WHO 都出左啦

October 2021, the Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GACVS) concluded that in all age groups the benefits of mRNA COVID-19 vaccines in reducing hospitalizations and deaths due to COVID-19 outweigh the risks.

COVID-19 vaccines with WHO EULthat have undergone clinical trials in children and adolescent are safe and effective in preventing disease in children and adolescents.

Source: https://www.who.int/news/item/11-08-2022-interim-statement-on-covid-19-vaccination-for-children

子爵府

Ol0314 發表於 22-9-22 00:07

又係嗰啲偽科學家? 今次係明星定球星?

WHO?果條鹹濕塞?垃圾組織嚟㗎喎!你搵吓最近外國新聞啦,啲醫生走晒出嚟講啦

琥珀宮

Kittymummy 發表於 22-9-21 23:54

因為uk冇科興

公爵府

mywl 發表於 22-9-22 00:16

WHO?果條鹹濕塞?垃圾組織嚟㗎喎!你搵吓最近外國新聞 ...

咁咪即係偏執囉
只睇自己想信的野
一位文盲話有問題你都會覺得好有道理

打唔打針好個人
自己身體自己受
死左唔好懶呢懶路

但唔好係度宣揚「假」信息
Cap screen 都無講句專家就當真

伯爵府

當全世界都唔強迫人民打針,唔強制帶口罩,唔知點解香港D醫官咁堅持。

子爵府

Kittymummy 發表於 22-9-21 23:54

我都懶得post文,實比人話假新聞….

佢哋只係信香江正苦,WHO….好明顯唔自己搵新聞,唔用腦,淨係單向接受主流新聞!Queen個喪禮只有大6四條友戴口罩,仲喺度扮,幾咁核突!

咁鍾意做白老鼠真係唔會阻佢地發達,係可憐啲細路,同埋唔好累人累物,搞到d唔金十既人!

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

全世界都知支疫苗係新野
有新意嗎?

子爵府

SKB 發表於 22-9-22 00:21
當全世界都唔強迫人民打針,唔強制帶口罩,唔知點解香港D醫官咁堅持。

有JM話正苦/大6一心為人民喎

la_source    發表於 22-9-22 10:12

首頁

尾頁

跳至