0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB生長線一直上唔到30,好擔心係唔係D奶粉唔夠營養,定係佢天生唔吸收...

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Hello_Jovy 發表於 22-9-22 06:27
BB生長線一直上唔到30,好擔心係唔係D奶粉唔夠營養,定係佢天生唔吸收...
依家嘅奶粉點會唔夠營養丫 ,但要搵一隻夾到BB嘅就真係唔易

別墅

轉隻易吸收易消化既奶粉試下 , 我個b 食美素金裝 ,對比過其他奶粉 , 痾出黎便便冇白色未消化粒粒 , 冇扭肚痛 , 奶味香 , bb 訓得好左就自然會變大隻

大宅

可能依家呢隻奶粉bb唔吸收 我仔飲美素 身體發展唔錯 比大部分同齡小朋友都要高

大宅

回覆樓主:

每天食既餐數正常嗎?有規律飲奶都重要,同埋訓教要長時間,訓得多會長肉快d,每日比一個相同舒適既環境bb訓教,佢習慣左個環境就會訓得好d耐d

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友出世時係邊條生長線?如果佢一直跟番自己的生長線,健康,體重又有增加,唔使太擔心,亦都唔使谷佢去上一條生長線

別墅

我都同意樓上媽媽講。只要keep住有增長就Ok,我仔都係飲美素,一直食得、瞓得、便便得~雖然唔係大隻b,瘦蜢蜢😅不過日日玩得、走得、健康就好~

大宅

2021勳章

可能咁岩奶粉唔夾個腸胃者,而家呀B食illxxa夾得幾好,便便日日都有,生長線都跟得到,最緊要係精精神神又健康就得

複式洋房

但係佢係咪一直都穩定喺呢個曲線位間先? 如果keep住嘅,可能係佢自己嘅範圍內,穩定成長緊,我睇一d 台灣的營養師片,和埋一D post講,呢d情況下,有機會係bb按照緊自己條生長曲線發育緊

我pm條片和D post比你,你睇下啱唔啱你嘅情況,如果想再穩陣d了解bb條線,你不如帶bb去睇醫生

複式洋房

pm咗比你

複式洋房

我女出世時生長線係最低嗰條,之後慢慢上返一條,我覺得食訓得便便ok就可以。

大宅

2021勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
可能係唔吸收,可以揀隻益生菌多d既奶粉,bb腸胃好咗,自然消化吸收得好d,好似我bb依家飲緊果隻aptamil白金版都唔錯,飲完幾長肉,生長線keep住喺75左右~

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我覺得可以試下轉奶粉,睇下BB會吾會吸收好D,我BB飲美素都收得好好呀

洋房

發表於 昨天 17:27 |顯示全部帖子
有機會係bb唔夾隻奶粉,或者你試吓Neuxxpro,我家姐以前都係餵呢隻奶粉,佢有HMO幫到bb加強免疫力,消化吸收都幾好,佢個寶貝女而家肥嘟嘟好cute咖

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊