自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期日同左阿仔參加左小航海家中環遊,好好玩,小朋友仲學到新知識,想同大家分享,我地係中環上船,職員都著威威村莊既制服,好搶眼同特別,上到船首先講解穿救生衣,講船上有洗手間同如果暈浪叫職員幫手拎嘔吐袋,看似平常,但對於小朋友已經係新知識,船一般比較少坐
attach1/tmp/phpfcEKaT

attach2/tmp/phpfnvYQg

attach3/tmp/phpL1qoxE

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

旅程開始介紹首先中山紀念公園,職員有略講歷史,之後睇昂船州,燈塔,講燈塔既用處,之後去數碼港,同時提及電競已納入奧運項目,我都係佢講先知道呢
attach1/tmp/phpbTEDDS

大宅

接住就去到華富村的瀑布灣,職員介紹瀑布灣係香港八景之一,早年有多幾條水柱,因為起左薄扶林水塘,截左大部分水流,現在只剩一條,係瀑布灣就安排左大家輪流行出去甲板影相,職員幫手揸機影
attach1/tmp/phparICMe

大宅

之後去天然泳棚同小型天后廟,介紹天后廟祈求出海平安,而泳棚係早年既康樂設施,所以今次船上睇到阿仔都覺得好特別
attach1/tmp/phpGRa9St

大宅

最後去到避風塘,有好多船,呢d風景好特別,我小朋友都好有興趣,睇到眼定定,職員都有講相關資料,增加小朋友知識,例如漁民三寶,有關點解要有休漁期
attach1/tmp/php3sUwpS

子爵府

2024年龍年勳章

chloe_chu 發表於 22-9-22 09:40
旅程開始介紹首先中山紀念公園,職員有略講歷史,之後睇昂船州,燈塔,講燈塔既用處,之後去數碼港,同時提 ...

有職員講解唔錯喎

男爵府

好正,我都想同小朋 友體驗下,有冇詳細資料可以分享?可以pm嗎?

別墅

有野學又有得玩,好正喎

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

chloe_chu 發表於 22-9-22 09:46
最後去到避風塘,有好多船,呢d風景好特別,我小朋友都好有興趣,睇到眼定定,職員都有講相關資料,增加小 ...

多謝分享
親子又長知識
我同阿仔暑假期間/8月尾都參加咗啲戶外活動……大潭水塘/石礦場

好多平常聽到嘅地方,當置身其中又另一番體會……

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

SweetymiCherry 發表於 22-9-22 09:51
好正,我都想同小朋 友體驗下,有冇詳細資料可以分享?可以pm嗎?

見到 Ocean Park 嘅標誌

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

大宅

好正喎,等我Weekend同小朋友去先

男爵府

多謝詳細分享,我都有興趣,幾多錢一個人?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

HOW MUCH? 海洋公園搞得應該唔平

子爵府

chloe_chu 發表於 22-9-22 09:38
星期日同左阿仔參加左小航海家中環遊,好好玩,小朋友仲學到新知識,想同大家分享,我地係中環上船,職員都 ...

珍珠宮

中環120 南區90

大宅

chloe_chu 發表於 22-9-22 09:38
星期日同左阿仔參加左小航海家中環遊,好好玩,小朋友仲學到新知識,想同大家分享,我地係中環上船,職員都 ...

好多野學到喎,個行程幾耐

大宅

eeyorepigpig 發表於 22-9-22 10:02
HOW MUCH? 海洋公園搞得應該唔平

我報中環遊$120

首頁

尾頁

跳至