0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

聽講有機好D,請問大家,轉同一階段洗唔洗過渡期?定可以直接轉?

大宅

回覆 wtcc800 的帖子

係呀,有機好啲架,又有營養,最緊要係純天然嘛!你可以打去美素CS問下,佢地係有專人回答架!

大宅

2021勳章

有得揀梗係揀有機啦,同意樓上媽媽咁講,成份天然d。雖然同一個牌子同一個階段,但我覺得都係逐餐轉比較好,始終兩者成份有差別,bb腸道都要適應。

男爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

wtcc800 發表於 22-9-22 10:01
聽講有機好D,請問大家,轉同一階段洗唔洗過渡期?定可以直接轉?

我覺得有機會好D, 我個女有敏感底, 飲其他奶會濕疹同便秘, 轉飲左有機奶, 同佢腸胃夾,就改善左濕疹同便秘問題, 現在D皮膚都唔錯
如果要轉飲同牌子唔同版本的奶粉, 最好都係逐餐逐餐轉, 睇下BB有無敏感同唔舒服

大宅

2021勳章

我之前就一日一餐咁開始轉,之後慢慢加上去,如果有敏感或者濕疹底嘅話,有機奶會好d,始終天然啲對小朋友都好啲。

複式洋房

第一日轉一餐,等佢習慣下,佢肯飲,就直接轉。有機美素無咁甜,我幾鐘意佢淡味,感覺健康啲。

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有機起碼有認證 入面的成份我都安心比小朋友飲 我之前轉果時係逐餐轉 慢慢轉到所有餐都轉哂
而嫁小朋友都繼續Keep 住飲 發育得唔錯

別墅

回覆樓主:

轉奶粉最好都有個過渡期俾BB腸胃慢慢適應, 我仔都食緊皇家有機, 佢有歐盟有機產認證我都好放心俾阿仔食, 對腸胃幾好食完唔會便秘皮膚又好左, 你BB應該都可以好快適應。

別墅

轉有機款,每餐加一半,慢慢轉晒又得,或轉一星期左右就直接轉都得!我2樣都試過!我bb都係飲緊衣隻天然有機奶!

複式洋房

wtcc800 發表於 22-9-22 10:01

樓主,三思!上面個d全部打手!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊