懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有朋友推薦劉佩琪醫生(emoji)有冇媽媽都係搵佢開刀?覺得點樣(emoji)(emoji)

複式洋房

cathycatleong 發表於 22-9-22 23:49
有朋友推薦劉佩琪醫生(emoji)有冇媽媽都係搵佢開刀?覺得點樣(emoji)(emoji)

我今年四月開刀生,係劉醫生主理,在港安醫院,劉醫生非常細心及有耐性,由產前檢查開始,佢好細心講解情況,她常常帶著笑容,比足夠時間俾你有問題就問,佢好耐心咁解釋嘅!期間佢俾埋電話俾我,話有問題可以用電話聯絡佢問,我試過夜晚黑用胎心機度胎心有啲快,就用電話聯絡佢,佢都好快回覆同埋細心解釋!到BB出世嗰日,我一朝早穿羊水,就即刻打電話俾劉醫生,我七點鐘去到醫院,劉醫生嘅團隊八點幾就到,由麻醉去到開刀,真係好快,劉醫生手勢又好好,我個傷口賣得好靚,過程又唔覺痛,開刀嘅時候劉醫生仲同我老公有講有笑添,成個氣氛緩和得好輕鬆,我絕對推介劉醫生!

複式洋房

chriskfc 發表於 22-9-23 21:58
我今年四月開刀生,係劉醫生主理,在港安醫院,劉醫生非常細心及有耐性,由產前檢查開始,佢好細心講解情 ...

多謝,因為都係幫個朋友問(emoji)聽完你咁講,咁樣我諗佢會安心(emoji)

男爵府

畀面勳章

cathycatleong 發表於 22-9-24 08:38
多謝,因為都係幫個朋友問(emoji)聽完你咁講,咁樣我諗佢會安心(emoji)

其實上面回你個個,你一click入去已經知道係打手

男爵府

回覆 averymom 的帖子

係。。。你有睇過劉醫生嗎?

男爵府

畀面勳章

babychan888 發表於 22-9-26 22:13

係。。。你有睇過劉醫生嗎?

有⋯我第三胎7 week時睇,劉醫生話Bb比正常周數細好多,但有心跳,可能排卵遲。一個星期後因太擔心,去左睇另一個醫生,佢話個胎好細,亦似乎一早已冇左心跳,話睇片劉醫生比D相,佢將個心跳聲開到最大,嚴格黎講個D係雜音,唔係心跳聲⋯最後小產了

男爵府

oh咁佢解釋詳細嗎?

男爵府

averymom 發表於 22-9-26 22:09

複式洋房

averymom 發表於 22-9-26 22:09

我相信在這裏每一個人都係願意分享的人!
attach1/tmp/phpJeZIH3

男爵府

畀面勳章

chriskfc 發表於 22-9-28 20:59
我相信在這裏每一個人都係願意分享的人!

No offence
只係你成個account冇開過post, 唯一一個留言就係上面長篇大論撐醫生o個個,好難唔令人懷疑。如果係打手(診所職員),拎張收據容乜易。
你話嗰D比埋電話你半夜問,至少我冇咁嘅代遇。我第二胎搵左劉醫生起法國生,比哂訂,可惜最後因為早產要返公立。通知診所後完全冇收過劉醫生一個電話問候或關心
不過我覺得睇醫生係人夾人,所以樓主朋友最好都係自己試過先知

男爵府

cathycatleong 發表於 22-9-22 23:49

樓主,認同樓上post話搵醫生也是人夾人,自己去比錢感受下最真實。

洋房

我想講返我嘅懷孕過程,
因為見到有好多KOL推介劉佩琪醫生,所以我一開始驗到有咗都係睇佢,喺佢診所做埋T21,直至第21週,不幸地出血,嗰陣非常徬徨,因為第一胎,晏晝5:00打佢個緊急電話只有姑娘接聽,姑娘叫我入公立急症同埋同我講劉醫生會覆我電話,但係住咗兩晚直到出院劉醫生都完全沒有回覆。之後返去覆診,劉醫生幫我照超聲波同我講返其實冇咩原因出血。到23週,我又再出血,又去左公立急症醫院,同樣地等咗兩日劉醫生都冇覆過,結果我要自己打俾姑娘再問,姑娘淨係話劉醫生已經知道我住咗醫院,冇再講其他嘢喇,一副Noted with thanks嘅態度。經過呢兩次入院之後劉醫生都冇主動回覆,我聽老公建議,轉睇另一個婦科婦產科醫生。
轉睇咗另外一個醫生之後我都有出血嘅情況,我有同新嘅醫生講我嘅情況,佢即刻打電話回覆我同埋叫我唔好太擔心,呢個醫生會WhatsApp加電話跟進我嘅情況,令我安心好多,相反地劉醫生就完全冇呢種感覺。
劉醫生除咗診所地理位置方便,我都諗唔到其他原因我會再去睇佢。

男爵府

averymom 發表於 22-9-28 22:14
No offence
只係你成個account冇開過post, 唯一一個留言就係上面長篇大論撐醫生o個個,好難唔令人懷疑。如 ...

一樣經歷。早產要去公立醫院生,通知完診所,劉醫生完全不聞不問。我都唔知咁係唔係正常

複式洋房

Cathy2046 發表於 22-10-1 10:41
一樣經歷。早產要去公立醫院生,通知完診所,劉醫生完全不聞不問。我都唔知咁係唔係正常
...

我聽完你咁講淨係覺得個醫生好冷漠

複式洋房

lauhtlol 發表於 22-9-30 22:27
我想講返我嘅懷孕過程,
因為見到有好多KOL推介劉佩琪醫生,所以我一開始驗到有咗都係睇佢,喺佢診所做埋T2 ...

我絕對會將你哋嘅經歷話返比我朋友聽,叫佢自己考慮清楚,因為我朋友都42歲,所以佢真係比較緊張(emoji)

我咁樣聽落覺得個醫生麻麻哋囉(emoji)

複式洋房

ASP2019 發表於 22-9-29 07:29
樓主,認同樓上post話搵醫生也是人夾人,自己去比錢感受下最真實。

都啱,有時乜都係人夾人(emoji)
最多覺得佢唔好就再轉醫生(emoji)

複式洋房

averymom 發表於 22-9-28 22:14
No offence
只係你成個account冇開過post, 唯一一個留言就係上面長篇大論撐醫生o個個,好難唔令人懷疑。如 ...

多謝你嘅分享(emoji)(emoji)
我睇完你哋嘅留言之後就俾晒你哋啲留言朋友去睇

叫佢自己諗吓啦,但係聽你哋咁講,我就覺得麻麻地☹️

首頁

尾頁

跳至