自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
屋企個賓賓煮中菜食好麻麻
又要用英文溝通
仲有偷野經血湯等惡習
點解唔引入內地姐姐呢
起碼同聲同氣
驚包二奶咪揀肥婆大媽囉
根本5000元請賓賓就唔值
比內地同胞好過

伯爵府

2021勳章

鱷魚頭 發表於 22-9-23 12:07
又要用英文溝通
仲有偷野經血湯等惡習

內地阿姨人工高過賓賓

趙元嵩    發表於 6 天前
babycam    發表於 6 天前

珍珠宮

2021勳章

支持

公爵府

2021勳章

內地真係人工更貴

大宅

最關心BB問題熱投勳章

内地家佣中國籍,滿7年拿身份證,Ok嗎?

翡翠宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

又要用英文溝通
仲有偷野經血湯等惡習
到時咪周圍[街]都係MMA

高達媽媽    發表於 6 天前

珍珠宮

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又要用英文溝通
仲有偷野經血湯等惡習

多個選擇係好事。

子爵府

2022勳章 2021勳章

唔支持

珍珠宮

2021勳章

無話支唔支持,廣東省同聲同氣的,要出幾多錢先肯離鄉別井過黎打住家工(唔好諗用請賓賓價錢請到。賓賓價錢最多用黎請本地鍾點幾個鐘)

價錢請再偏遠的窮鄉僻壤,莫講話英文,連普通話都未必識(講返方言),點溝通?

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔贊成

水晶宮

2021勳章

請個又靚又後生煮嘢又叻樣樣好嘅,女主人會唔會擔心自己地位?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

高達媽媽 發表於 22-9-23 12:16
唔支持
怕左到時二,三,四,五,六都出齊?

禁止訪問

公爵府

2021勳章

咪講笑,$5000,人仔4千幾,邊有人嚟做?

象牙宮

虎到金來勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mimi987 發表於 22-9-23 12:09
內地阿姨人工高過賓賓

x2,人地想輸入

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

唔支持,大家中國人,更多事發生

複式洋房

1314625 發表於 22-9-23 12:18
無話支唔支持,廣東省同聲同氣的,要出幾多錢先肯離鄉別井過黎打住家工(唔好諗用請賓賓價錢請到。賓賓價錢 ...

內地工廠妹都係4-5000一個月咋

大宅

回覆樓主:

內地家傭樣靚身材正,又同阿sir溝通到

複式洋房

panda361 發表於 22-9-23 12:20
咪講笑,$5000,人仔4千幾,邊有人嚟做?

你睇下內地打工幾錢人工先

伯爵府

支持大量引入,代替印菲

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊