自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
1. 如果只買冇行使可以不用起訴,但要通知學校或公司,因為買左的人証明好易受騙。學校公司應該加多照顧
2. 由買左個日開始計,去到自首或被補日計。第一日罸50,000。之後每一日加一萬。(有行使過)
3. 期間每行使一次,每次罸10,000
4. 如果9月30日前還沒自首,一律以刑事檢控。離港者一律取消香港身份証,而所以專業資格學歷証明上經由身份證去核實的。一律作發,查冇此人。

盡量唔好收監。自首的9折,寫悔過書的可以都另有9折,長者65或12歲以下都可以再95折。

男爵府

2021勳章

HelloMylink 發表於 22-9-23 20:40
1. 如果只買冇行使可以不用起訴,但要通知學校或公司,因為買左的人証明好易受騙。學校公司應該加多照顧
2. ...

祝你好運

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23617627

loklok148    發表於 5 天前

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

2. ...

你同我哋吹冇用嘅,諗吓點解當初自己咁笨拙啦

loklok148    發表於 5 天前

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

Anpanmama 發表於 22-9-23 20:52
你同我哋吹冇用嘅,諗吓點解當初自己咁笨拙啦

做咩當左我會買針紙。去左坐哂哂我地d錢。起多個監獄都唔係一時3刻可以做到

公爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

西人個套法治精神, 原來都只係精神上, 呢位樓主咁倒退嘅

大宅

chuck_bass 發表於 22-9-23 20:54
樓上兩件串錯樓主

我都覺。都唔明解。不過真係幾千人入去坐咩。個幾千可以拉。拉完再順做查下有冇做中介,幫兇,其他安衰嘢仲實際

大宅

elbar 發表於 22-9-23 20:46
祝你好運

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23617627

我打哂針,暫時好似身邊冇人講買假針紙。希望冇啦

珍珠宮

2021勳章 2018母親節勳章

2. ...

離港者一律取消香港身份証

無可能啦!暴動著草果批都未搞得掂

樓上chxxk_baxx連退出中國籍都「唔捨得」

Prosperous    發表於 5 天前

大宅

capricornbb 發表於 22-9-23 21:01
離港者一律取消香港身份証

有咩故事

男爵府

買得多數黃
有清算機會點會放過

大宅

peggykwan 發表於 22-9-23 21:49
買得多數黃
有清算機會點會放過

都係,但我估唔少老人家傻下傻下咁,見人排佢排,排左入去就好似去左眼鏡店見到老人家有醫療劵就湯客。

水晶宮

2021勳章 BK Milk勳章

2. ...

點解要俾機會?
又唔係小朋友
明知犯法,
唔想打可以吾打,
唔代表可以犯法,
我吾贊成谷針,
但係唔代表可以犯法

琥珀宮

2021勳章

回覆樓主:

點解要比機會呢 家下唔係打毒針喎

子爵府

2021勳章 認識瑞士牛牛第一回

2. ...

禁止訪問

珍珠宮

HelloMylink 發表於 22-9-23 21:54
都係,但我估唔少老人家傻下傻下咁,見人排佢排,排左入去就好似去左眼鏡店見到老人家有醫療劵就湯客。
...

咁老人家唔多唔少都有長期病患,如三高,糖尿,唔穩定都可以唔打針住嘅

最可疑係年青人,精精神神,無病歷果啲啫!

珍珠宮

chuck_bass 發表於 22-9-23 22:56
留返黎睇住你班bk老野日日叫救命

唔好傻啦!你唔會老嘅?你仲係18、22呀?

珊瑚宮

2021勳章

HelloMylink 發表於 22-9-23 20:58
我打哂針,暫時好似身邊冇人講買假針紙。希望冇啦

買左唔會講比人知掛

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

唔明咩叫假

首頁