婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老爺次次打俾我個仔都問我個阿仔做緊乜, 我老公做緊乜, 而家連我都問埋. 我一家三口喺自己屋企做緊乜關你乜事呢?我喺自己屋企做乜都要報告俾你知? 洗唔洗痾屎沖涼做愛都要報告俾你知呀? 男人老狗仲八卦過d八婆. 人又小氣又廢. 飲茶食飯成碟餸擺喺佢面前仲要奶奶幫佢夾埋, 成條女咁. 惡頂

男爵府

一個post幾行字完美表現你肯定至少是同lv的小氣八婆(非辱罵,純粹用返樓主用字咋

男爵府

uckukuku 發表於 22-9-24 14:22
一個post幾行字完美表現你肯定至少是同lv的小氣八婆(非辱罵,純粹用返樓主用字咋
...

女人小氣好正常. 一個男人可以小氣到同女人同lv都好肉酸吓. 至於八婆, sorry, 我從來冇好似佢咁八人地喺屋企做緊乜, 人工幾錢, 人地屋企人人工幾多錢, 做咩工, 人地個身抱外家同男家關係點, 人地個仔份工做成點…etc. 自己做自己事, 我喺自己屋企做緊咩關佢乜事呢? 問嚟做乜呢?你解答到嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

不是串你,如果老人家只係「八婆」既, 我相信呢度好多JM感恩都來不及。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實老爺都只係想搵話題講,否則有咩好講?

男爵府

牛年勳章

回覆 myki 的帖子

比老人家聽到可能會同你99講:唔好去話佢,唔好去理佢。
由得佢。
話佢佢又扮晒野。
廢事唔佢又怨我地話佢啲咩拉。又話反正唔係自己生話佢禁多做乜姐。
呢啲說話我唔小心聽到。

男爵府

牛年勳章

回覆 myki 的帖子

到時候佢哋唔會係你面前講你,而你會係你背後講你。
重要話:唔好比你聽到。怕你小氣話番佢哋。
私下再開個群組背後討論你。
我諗你會更難過。

男爵府

Chloe199401 發表於 22-9-24 22:48
回覆 myki 的帖子

到時候佢哋唔會係你面前講你,而你會係你背後講你。

唔洗諗. 我同我老公結咗婚十幾年佢哋對我係點, 佢哋係咩人我已經好清楚. 我絕對相信佢哋有喺背後話我. 我係覺得老爺打嚟問我個仔我喺度做緊乜係侵犯咗我私隱. 男人老狗想知個身抱喺屋企做緊乜我覺得好變態

男爵府

牛年勳章

回覆 myki 的帖子

我老爺有時都有問只係佢找啲話題講,唔係都無咩好傾。
有一次老公手機唔記得鎖屏比我睇到,
當初會好嬲佢同佢屋企人私底下討論我,
又話寧願老公當初無娶過我咁樣既人。
又叫我老公帶埋仔女走。
因為我唔係禁叻。
依家密碼都改埋驚我睇到佢啲信息,
我依家都算,既然睇左唔開心。
佢哋要講我就由佢講。
咁不如扮唔知好好生活。
jm 你都係呀。

男爵府

Chloe199401 發表於 22-9-25 00:08
回覆 myki 的帖子

我老爺有時都有問只係佢找啲話題講,唔係都無咩好傾。

你老公d屋企人好賤好自私, 叫你老公帶小朋友走唔要你. 我當初都好真心當佢哋係屋企人, 但日子耐咗完全感受到佢哋把口話一家人自己人, 其實佢哋自己一家先係一家人, 喺其他親戚朋友面前我先係自己人. 同一句說話由我把口同姑仔把口講出嚟係兩個反應. d6299當個身抱係妹仔, 要嚟服侍佢哋、佢個仔同d孫, 服侍得唔合佢哋心意可以隨便換. 將心比己, 如果99服侍得佢哋唔好, 呢個老婆阿媽係咪都可以唔要? 親情

男爵府

牛年勳章

回覆 myki 的帖子

阿媽係同佢生活左二十幾年,生佢,養佢既人。
好認同你講嘢。

男爵府

牛年勳章

回覆 Chloe199401 的帖子

講呢句說話果個本來都有小朋友,佢懷孕生兩個係女,
6299同佢老公講:
有小朋友都勸佢哋離婚。
好彩佢老公無聽。
唔係啲小朋友都好慘。
懷孕期知道係女又叫佢落左佢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

可能係佢諗唔到有咩話題
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

myki 發表於 22-9-24 23:54
唔洗諗. 我同我老公結咗婚十幾年佢哋對我係點, 佢哋係咩人我已經好清楚. 我絕對相信佢哋有喺背後話我. 我 ...

其他野可能真係8卦,但同孫傾電話問下爸爸媽咪做緊乜…聽落只係想搵話題, 唔通同個孫傾功課同相對論咩XD
我仔女同丫嫲視像,丫嫲次次都會問媽咪喺邊做緊乜,我覺得係關心既一種, 問都唔問可能有啲新抱又會話6299當自己透明、唔識尊重人..樓主放鬆啲,真係唔想比62知下次咪叫丫仔答你做緊家務。

男爵府

cheungandmoon 發表於 22-9-26 00:29
其他野可能真係8卦,但同孫傾電話問下爸爸媽咪做緊乜…聽落只係想搵話題, 唔通同個孫傾功課同相對論咩XD ...

我都諗住叫阿仔咁答

首頁

尾頁

跳至