自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

麟媽媽 發表於 22-9-29 18:34
我細個住喺北角,好多時都去嗰度睇戲,反而又冇乜覺得唔妥。反而有一次去炮台山油街嗰度,有一座好古舊嘅 ...
咁強? 但炮台山,我好少行過去。咁新光戲院,你有冇feel?

水晶宮

大埔運頭塘邨
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 22-9-28 19:06
我突然又諗起,我阿媽以前話過灣仔東城戲院係好猛,因為之前嗰度係殯儀館,好多人喺嗰間戲院度撞鬼,之後就執咗笠 ...

再隔離係ICAC

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我細個住喺北角,好多時都去嗰度睇戲,反而又冇乜覺得唔妥。...

你有無去過 皇都戲院商場 配眼鏡?
老闆娘 無端端開唔到聲
老闆 最後過咗身

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

JChan 發表於 22-9-29 19:50
你有無去過 皇都戲院商場 配眼鏡?
老闆娘 無端端開唔到聲
老闆 最後過咗身

眼鏡鋪就冇去過,但以前有間唱片舖,我就去過,可以將唱片幫你錄落cassette 帶, 哈哈!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 rabbit75 的帖子

我在港鐵工作幾十年,差不多所有車站及隧道都去過,九成時間都是半夜維修時段,從來沒有見過靈異事件,鐵路的設計有預留空間/月台/路軌給將來新綫所用、維修或列車調動用途等等,公眾不知道,可能會疑神疑鬼

珍珠宮

hohinmama 發表於 22-9-28 13:15
鍾意睇02/奇案嘅嘢,支持

我記得,個jm仲影左我娘家後面張相,嗰幾日成日mon post,最後好似有人投訴定個jm有收人錢所以封鋪

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

登陸火星 發表於 22-9-29 20:15
回覆 rabbit75 的帖子

我在港鐵工作幾十年,差不多所有車站及隧道都去過,九成時間都是半夜維修時段,從來 ...

傳聞話港島線延伸嗰三個暫在整好試車時,有5個職員失蹤左搵唔返,所以西營盤遲左開放?

侯爵府

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 22-9-29 20:43
傳聞話港島線延伸嗰三個暫在整好試車時,有5個職員失蹤左搵唔返,所以西營盤遲左開放?
...

誤傳

伯爵府

尖沙咀“尾麗娃商場” basement
商戶多數做唔長
對面 “紅酒大廈”又係好猛
後來成為電視今宵大廈題材
來源:網上靈異節目

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

babyhoi 發表於 22-9-27 11:33
我繼續做二樓:
太子站

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

cheung2000 發表於 22-9-29 20:35
我記得,個jm仲影左我娘家後面張相,嗰幾日成日mon post,最後好似有人投訴定個jm有收人錢所以封鋪
...

吓……收乜錢 有乜嘢可以收錢

原來封咗舖……非常可惜,裡面好多相係嗰位jm獨家/親身歷境嘅分享

##封舖只係唔可以回覆,但可以睇番,係嘛?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

登陸火星 發表於 22-9-29 22:59
誤傳

上環站係咪有個月台冇人但有車行過架?

侯爵府

鴨鴨比 發表於 22-9-27 11:40
係摩星嶺
日軍行刑,之後港英政府政治部虐待政治犯

日軍行刑就睇唔到 太子 傳聞就哭得到

洋房

回覆樓主:

高街鬼屋

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-9-30 08:02
上環站係咪有個月台冇人但有車行過架?

之前有次行錯過去果度無人行又暗 行果時都覺得好奇怪點解會無人 但系都唔覺有野

珍珠宮

hohinmama 發表於 22-9-30 00:00
吓……收乜錢 有乜嘢可以收錢

原來封咗舖……非常可惜,裡面好多相係嗰位jm獨家 ...

詳細我唔記得,係有jm提過,類似有jm叫佢老公幫手睇下啲靈異嘢要收費?好似成個post deleted

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

cheung2000 發表於 22-9-30 09:05
詳細我唔記得,係有jm提過,類似有jm叫佢老公幫手睇下啲靈異嘢要收費?好似成個post deleted
...

嗯…原來係咁,thx
咁…係咪即係個post剷走咗,搵唔到㗎喇

大宅

我細個住喺北角,好多時都去嗰度睇戲,反而又冇乜覺得唔妥。反而有一次去炮台山油街嗰度,有一座好古舊嘅 ...

我唔係講鬼故,佢活化咗之後我有時入去睇藝術展覽,好多展覽我真係唔識欣賞,好似最近的宇宙什麼,黑漆漆擺幾粒水晶加少少射燈就話係藝術,當然有時有啲佳作,但我好想知政府化咗幾多錢活化

公爵府

2024年龍年勳章

Skytree1000 發表於 22-9-27 18:48
海房博物館
有冇聽過
保安話好猛

去過,感覺好唔自在,跟住即刻行出去曬一陣太陽先好啲

首頁

尾頁

跳至