自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

irisf 發表於 22-9-27 19:22
有 d 普 通 科 醫 生 也 洗 耳 ,幾 百 元

我之前普通科唔做寫了醫生紙無任何藥,我即時約專科當時改了不可同日,要自費,不過現在醫療卡不用轉介可直接看專科

侯爵府

BingoJoey 發表於 22-9-28 10:12
呢位醫生好! 快靚正!
我同女兒都係揾佢睇耳仔 。唔耽症。
好似賣廣告咁
如果洗埋耳, 黃醫生收幾$? 謝謝

伯爵府

tung0409 發表於 22-9-28 10:41
請問杜醫生係如何洗耳? 噴水? 真空抽? 謝謝

應該是噴水,或打電話先問

侯爵府

AC117 發表於 22-9-28 10:45
應該是噴水,或打電話先問
謝謝, 我剛check左杜醫生都是我公司醫療卡入面的panel doctor, 包診金和基本藥物, 洗耳唔包, 我打去問洗耳幾錢(未講有醫療卡), 佢就話大約1000包診金和洗耳。我問如有醫療卡咁點收費, 佢就話收幾百蚊洗耳費, 我再問即係幾多$, 佢就話約700,800

伯爵府

tung0409 發表於 22-9-28 10:53
謝謝, 我剛check左杜醫生都是我公司醫療卡入面的panel doctor, 包診金和基本藥物, 洗耳唔包, 我打去問洗耳 ...

我是AXA,上次先付700,他叫我Keep 單嘗試幫我claim,最後失敗,但最後自己在app claim 將正本收寄回保險公司成功claim 回700,以前另一間中環醫療卡醫生,成十年前他當收過千一次,藥費另計(無得claim),做了兩次,是另一間保險公司以小手術claim 回洗耳費

銅鑼灣三選一,揀左杜醫生算好實惠了

男爵府

如果只得了耳仔,不如買支可視耳棒仲好
洗耳去旺角黃文棋度

珍珠宮

回覆樓主:

塞耳太普通,任何醫生都識,除非特別難搞

複式洋房

Sakuraohno 發表於 22-9-27 13:34
早2日睇了醫生
但都唔好
想問大家有邊間睇耳仔的醫生推介

要睇專科,我之前發炎都係睇專科先搞得掂醫生會即刻幫你洗埋耳仔

侯爵府

AC117 發表於 22-9-28 11:22

我是AXA,上次先付700,他叫我Keep 單嘗試幫我claim,最後失敗 ...
我唔係AXA係YF Life, 我今朝都打電話去group medical hotline問, 佢講到明洗耳係claim 唔到, 只claim到診金和基本藥費。
你說得對, 銅鑼灣來說, 杜醫生真係算收得好平, 佢仲要係專科醫生
你仲有冇張單copy係手? 唔知佢個700係用咩字眼呢?

伯爵府

tung0409 發表於 22-9-28 11:49
我唔係AXA係YF Life, 我今朝都打電話去group medical hotline問, 佢講到明洗耳係claim 唔到, 只claim到診金 ...

我好似無留底,反正自己claim 到,應該當手術,其實當時都打定輸數,700唔算太肉痛,可以聽番野,突然聽唔到好驚
attach0/tmp/phpUFcf0r

侯爵府

AC117 發表於 22-9-28 12:23
我好似無留底,反正自己claim 到,應該當手術,其實當時都打定輸數,700唔算太肉痛,可以聽番野,突然聽唔 ...

嗯嗯, 塞住聽唔到或聽得唔清楚真係幾困擾

謝謝你, 應該是當小手術...所以claim到

伯爵府

tung0409 發表於 22-9-28 12:28
嗯嗯, 塞住聽唔到或聽得唔清楚真係幾困擾

謝謝你, 應該是當小手術...所以claim到

診所都講明醫療卡唔包,只是試,上次是耳鳴,但實際還比今次嚴重

大宅

tung0409 發表於 22-9-28 10:44
如果洗埋耳, 黃醫生收幾$? 謝謝

今年頭,我一隻耳仔塞,只通一隻,$500,快靚正

男爵府

AC117 發表於 22-9-27 14:07
出事後先知不可撩,油耳忍唔到一撩出事,聽力只有兩成,幾年前試過更嚴重,看完家庭醫生叫我看專科,要洗 ...

要冼兩次?我有次去睇一沖就冲出來,我都係油耳

伯爵府

yoyo123 發表於 22-9-28 13:50
要冼兩次?我有次去睇一沖就冲出來,我都係油耳

勁發炎,覆診要再洗,有一边比較嚴重

男爵府

AC117 發表於 22-9-28 13:56
勁發炎,覆診要再洗,有一边比較嚴重

我都係發炎,勁大舊,突然耳仔痛,感覺入面有野脹左,仲以為有昆蟲入左去,醫生話入左水發脹左,好勁力沖入耳,好大粒沖出來,從未試過,仲想佢洗埋另一邊添
見張單好似6/7佰蚊

伯爵府

yoyo123 發表於 22-9-28 14:08
我都係發炎,勁大舊,突然耳仔痛,感覺入面有野脹左,仲以為有昆蟲入左去,醫生話入左水發脹左,好勁力沖 ...

幾年前印象模糊,都好似有野走入去,第一次真係勁驚,我兩次都係洗兩边

大宅

Sakuraohno 發表於 22-9-27 15:12
哎,問晒公司醫生既專科
全部都要十月中才有得看

Jm, 你睇左醫生未,我又係突然耳寒,好困擾

大宅

師妹 發表於 22-9-28 13:30

今年頭,我一隻耳仔塞,只通一隻,$500,快靚正

想請問點通?你係咪塞到好似搭飛機咁,聽野都吾清楚呀

珍珠宮

回覆 PandaVV 的帖子

我都覺得佢麻麻地, 因為我奶奶有去過睇, 好急咁, 問都無得問就叫你出去等攞藥

首頁

尾頁

跳至