嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

代朋友問 - 剛滿月既bb可唔可以食"魚肝油丸"呢?? 如果唔可以,究竟幾大個先至可以食呢?

複式洋房

回覆 1# stella789 的文章

當然唔好啦!!!起碼都要一歲,點解要比她吃呢???
奶粉已足夠嬰兒所需,請不要這樣做,
4個月大前的嬰兒,除了奶外,我諗不要額外增加她們其它食物,她們的消化功能還在發育中.

複式洋房

魚肝油丸

Don't eat this when your baby is too young as your baby digestive system is not yet developed!

大宅

環保接龍勳章

我想問下,一個月嘅b連水都唔應該飲,又點可以食魚肝油丸呢!再者,有冇諗過會"cun"親亞b呢?!
我語氣係重左d,但覺得有此念頭的爸媽實在太離普!唔該你幫幫你朋友,如果佢想比奶以外的東西bb食,最好你幫佢問問先…

公爵府

魚肝油丸? It's SOLID food. I'm sorry to say that this is almost an extremely ignorant question which your friend has asked. Please suggest that he/she should read some child care books as soon as possible.

原帖由 stella789 於 09-6-12 14:23 發表
代朋友問 - 剛滿月既bb可唔可以食"魚肝油丸"呢?? 如果唔可以,究竟幾大個先至可以食呢?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 stella789 於 09-6-12 14:23 發表

下....咁趕做咩丫????

首頁

尾頁

跳至