自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

孖媽咪婆婆出席史丹福大學開學禮
谷愛淩短裙現身大騷長腿

18歲的「滑雪女神」谷愛淩(Eileen Gu)在北京冬運上一炮而紅,還憑著精緻的外表成為國際時尚界寵兒,之前更獲得「2021-2022影響世界華人大獎」。日前,谷愛淩在社交平臺分享她出席美國史丹福大學(Stanford University)開學典禮的相片。

谷愛淩在北京冬運上一炮而紅

並成為國際時尚界寵兒

谷愛淩在微博上留言:「大學的一天,感謝國際奧組委和朋友們的謬讚和鼓勵」。同時還在IG上留言「Day One」,並貼出多張開學的照片,可見當日谷愛淩穿著史丹福大學的紅色衛衣搭配白色短裙。大騷美腿,身邊還有媽媽谷燕及婆婆陪伴。值得注意的是,谷燕曾在史丹福大學攻讀MBA碩士,所以兩母女是校友!

谷愛淩和媽媽婆婆一齊參加開學典禮

谷愛淩出名同婆婆關係好

谷愛淩同同學們

谷愛淩與爸爸的合影

谷愛淩在美國史丹福大學(Stanford University)開學

谷愛淩的媽媽與婆婆

***以上轉載自巴士的報

***查實谷愛凌媽媽谷燕生了谷愛凌之後便與Mr X離婚,獨自養大谷愛凌並不相往來...( 這個↑“谷愛凌爸爸”叫Marc Tessier-Lavigne,為史丹福大學第十一任校長,開學日親迎自接谷愛凌並合照;因為早前有6,000名以上美籍華人聯名要求開除谷愛凌學籍。

**巴士的報,請唔請編輯呀?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點解6000美藉華人聯署要求開除佢學藉

琥珀宮

櫺囹桼 發表於 22-9-29 07:50
孖媽咪婆婆出席史丹福大學開學禮
谷愛淩短裙現身大騷長腿18歲的「滑雪女神」谷愛淩(Eileen Gu)在北京冬 ...

原來佢阿爸咁勁

公爵府

虎到金來勳章

mandy952 發表於 22-9-29 08:23
原來佢阿爸咁勁
呢個唔係佢親生爸爸呀, 睇清楚D字係話佢校長, 當佢係爸爸.

水晶宮

原來佢阿爸咁勁

佢親生爸爸傳聞係華爾街從事金融業, 並唔係呢個校長

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

mickeyeva 發表於 22-9-29 08:19

係囉,點解?

翡翠宮

mickeyeva 發表於 22-9-29 08:19

谷愛凌在美國出生之混血兒,但冬奧前歸化中國籍並替中國攞到金牌

珍珠宮

櫺囹桼 發表於 22-9-29 08:34
谷愛凌在美國出生之混血兒,但冬奧前歸化中國籍並替中國攞到金牌
...
吓!呢班華人真係當正自己係鬼佬呀?背祖亡宗 人哋鬼佬當你地係自己人先算啦

侯爵府

櫺囹桼 發表於 22-9-29 08:34
...

中國混血兒點解吾可以代表中國?就算無中國血統,佢都有自由代表任何國家。呢啲係自由民主國家?

侯爵府

loved 發表於 22-9-29 08:51
吓!呢班華人真係當正自己係鬼佬呀?背祖亡宗 人哋鬼佬當你地係自己人先算啦
...

最搞笑係以為自己個簽名會令大學放棄冬奧金牌得主
人哋校長都親自迎接,夠膽就鬧間大學嘛

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

loved 發表於 22-9-29 08:51
...

咁唔排除有啲已經幾代人响果邊扎根又好難講gei

珍珠宮

apelok 發表於 22-9-29 09:00
既然係咁,更加明咩叫民主自由,吾通得個口號?係美藉就有自由,脫離美藉就吾可以有呢個自由?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

莫講系中美混血,就算無中國血統(如果中國比)都可以代表中國參加奧運,呢班美籍華人覺得中國人唔可以讀史丹福?呢班人其實幾可憐,超強奴性覺得要徹底效忠美國。

翡翠宮

apelok 發表於 22-9-29 09:00

紮根幾多代都冇用,二戰時日本偷襲珍珠港後,咪將所有日本人(包括中國人華人)通通關入監獄,因為美國人分不清,也費事分 ,也不理幾多代... 只睇外貌...

男爵府

Lopopo 發表於 22-9-29 08:56
最搞笑係以為自己個簽名會令大學放棄冬奧金牌得主
人哋校長都親自迎接,夠膽就鬧間大學嘛
...

好心啦!呢班人,人哋係世界級,
普通話又叻英文又叻讀書又叻運動又叻,根本就係一名人超級人才!呢班人妒忌心太強,庸才

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

原來佢阿爸咁勁

樓主其實括住咗「谷愛玲爸爸」呢個名,即係話唔係佢爸爸吖,係大學校長咋,樓主笑份報導咁都唔fact check,亂咁寫完全唔專業!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

KUDOS 發表於 22-9-29 09:28
樓主其實括住咗「谷愛玲爸爸」呢個名,即係話唔係佢爸爸吖,係大學校長咋,樓主笑份報導咁都唔fact check ...

係:巴士的報 錯

伯爵府

yuyueng 發表於 22-9-29 09:15
莫講系中美混血,就算無中國血統(如果中國比)都可以代表中國參加奧運,呢班美籍華人覺得中國人唔可以讀史 ...

呢班人遲早畀白人歧視兼奴役

子爵府

一人之下 發表於 22-9-29 08:53
中國混血兒點解吾可以代表中國?就算無中國血統,佢都有自由代表任何國家。呢啲係自由民主國家?
...

唔一定有中國護照先等於愛國
谷肯代表中國參賽而非美國已經係愛既表現

首頁

尾頁

跳至