自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

有網民發文,指年幼侄兒穿塑膠鞋乘扶手電梯時,疑因站得太近手扶梯邊緣,鞋身意外被夾入,導致鞋頭遭嚴重拉爛,幾乎傷及腳趾

kckammy    發表於 22-9-29 16:34
20150618bb    發表於 22-9-29 15:07

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

vmann 發表於 22-9-29 13:33
有網民發文,指年幼侄兒穿塑膠鞋乘扶手電梯時,疑因站得太近手扶梯邊緣,鞋身意外被夾入,導致鞋頭遭嚴重拉 ...

一直都係, 唔係今時今日嘅事, 而家先知? 以前已經發生好多單, 好多扶手電梯都有貼出嚟提示。

funfun759    發表於 22-9-30 13:28
ChloeBiluku_FB    發表於 22-9-30 07:31
CatMonarch    發表於 22-9-29 15:04
ada0707    發表於 22-9-29 14:02
人生就是要去面對各種遺憾

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔係第一次玩,總之著乜都好唔好貼近邊沿位置,父母要一早教定小朋友

男爵府

有網民發文,指年幼侄兒穿塑膠鞋乘扶手電梯時,疑因站得太近手扶梯邊緣,鞋身意外被夾入,導致鞋頭遭嚴重拉 ...

睇張相。對鞋買大咗好多
其實呢類膠鞋真係要買啱啱好
因為本身着起嚟有啲論盡
如果再買太大嘅話好容易攝入去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

QNDEC 發表於 22-9-29 14:00
睇張相。對鞋買大咗好多
其實呢類膠鞋真係要買啱啱好
因為本身着起嚟有啲論盡

直頭著咗阿爸對鞋咁,頭突一截尾又突一截
咁攪法,唔夾lift都遲早仆親啦

珍珠宮

向地鐵未出廣告之前, 我已經試過, 拖鞋食左入去, 扭親隻腳, 所以, 個仔著呢D拖鞋上落自動電梯, 我一定會望住佢, 叫佢唔好企咁埋

公爵府

回覆樓主:

其實著咩鞋都唔好企得太貼

伯爵府

對鞋根本就唔啱着,大左1/3隻腳掌,就算平時行路都有危險,好易 pk

^^^... ^^^

子爵府

記得好耐之前已經有新聞報過, 著呢款鞋搭電梯要小心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依款鞋已經唔係第一次,另外對鞋咁大都唔應該著啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

睇下完整個隻鞋,塞得落一個拳頭

子爵府

下這些人今天才留意這個問題?就真是有問題,你著什麼鞋都應小心。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

個阿媽唔使慳成咁,買對大 1/3 既鞋俾個仔著丫

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

好恐怖喎,好彩無整親隻腳

侯爵府

牛年勳章

講咗好多年啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

要教育
唔止細路
好多大人都係
刷住上,都唔知想點

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

企開d 就冇事,點解要貼住黎企?

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

呢款鞋好耐前已出過同類事。題外話,其實呢款鞋鞋型笨拙無美感,鞋身又重又論盡,唔好睇又唔好着

首頁

尾頁

跳至