自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

你個菲律賓領事館黐線,淨係叫香港加人工,唔見佢叫星加坡台灣馬來西亞加人工?我哋啲廢官仲話冇問題,2年冇加人工,應該可以加,而家乜嘢經濟環境啊?乜嘢都跌,點解仲要加人工俾佢哋?做得好嘅冇所謂,但係大把都係博炒嗰種,你話條氣點會順。啲條例又淨係幫工人唔幫僱主,我覺得香港啲官真係住喺星球,完全不知民間疾苦。我們住喺香港好可憐呀!

伯爵府

伯爵府

Xmas吸收勳章

8000 發表於 22-9-29 15:57
你個菲律賓領事館黐線,淨係叫香港加人工,唔見佢叫星加坡台灣馬來西亞加人工?我哋啲廢官仲話冇問題,2年 ...

D「高」官高薪到離地,工人加人工對佢哋嚟講只係雞毛蒜皮,邊會考慮一般市民呀…….

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你個菲律賓領事館黐線,淨係叫香港加人工,唔見佢叫星加坡台灣馬來西亞加人工?我哋啲廢官仲話冇問題,2年 ...

男爵府

香港人有幾多年無加過人工,啲官又唔諗吓!

大宅

唔使勞氣嘅,之前都係加$100 係最低工資度,其實好多人都唔係比最低工資比工人了!影響唔係好大!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

邊個需要邊個多啲未邊個有say囉!
的而且確香港人太倚賴工人姐姐,先至等佢哋有恃無恐!
唔好講到請佢哋俾錢佢哋係係幫助佢哋經濟,工人姐姐唔嚟香港打工都可以喺第二度!
好多香港人冇工人姐姐好似俾人廢咗武功咁,生仔女出嚟自己都唔識自己湊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

myboyboyboy 發表於 22-9-29 18:08
唔使勞氣嘅,之前都係加$100 係最低工資度,其實好多人都唔係比最低工資比工人了!影響唔係好大!
...

咪囉,年年慣晒
放下自在

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇新聞個工人話唔夠駛,家鄉要養仔女,兄弟姊妹,姪喎。真好野 ,不如話要養成條村,要求十萬人工啦。

首頁

尾頁

跳至