自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

玩具勳章

手快快禁左無睇,見到扣左1,唔係hold個隻,雖然只係1蚊 payme, credit card send 左msg但未覆

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪確認咋?

大宅

回覆樓主:

加卡的意思是?加新的信用卡?
剛才我從信用卡過數,無扣錢喎。

公爵府

2024年龍年勳章

唔係過落PAYME戶口

翡翠宮

回覆樓主:

綁好多錢包都會簽少少錢,實際上無扣。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我想問下,綁信用咭喺咪即是payme戶口內冇錢,就會喺信用卡過錢去,咁信用卡咪當簽賬,可以儲分?是嗎?

洋房

回覆樓主:

不用收錢的

珍珠宮

玩具勳章

cy101 發表於 22-10-1 12:06
係咪確認咋?

覺得唔似,佢send 左兩個msg,一個是pre authorization,另一個是扣

珍珠宮

玩具勳章

AX21 發表於 22-10-1 13:41
我想問下,綁信用咭喺咪即是payme戶口內冇錢,就會喺信用卡過錢去,咁信用卡咪當簽賬,可以儲分?是嗎?
...

是由信用卡過錢去payme. 唔係張張有回贈,暫時我所知是citi有

男爵府

chingnc 發表於 22-10-1 14:14
覺得唔似,佢send 左兩個msg,一個是pre authorization,另一個是扣

試卡,唔會返單去銀行,月結單唔會有這筆數的。

男爵府

chingnc 發表於 22-10-1 14:16

是由信用卡過錢去payme. 唔係張張有回贈,暫時我所知是citi ...

謝謝你。
我有張 Citi rewards,即是我綁依張咭在 payme,付款時變相信用卡內有回贈或儲分,因為我在網上找唔到details

複式洋房

AX21 發表於 22-10-1 13:41
...

DBS 可以有分

珍珠宮

chingnc 發表於 22-10-1 14:14

唔會過數㗎,呢啲$1確認成日都有啦,未試過真係扣錢

珍珠宮

玩具勳章

AX21 發表於 22-10-1 17:09
謝謝你。
我有張 Citi rewards,即是我綁依張咭在 payme,付款時變相信用卡內有回贈或儲分,因為我在網上 ...

當你平時look卡。
另外HSBC宣佈由2021年8月1日起,可以用HSBC信用卡增值PayMe,上限仲比起用其他信用卡多$2,000,去到成$3,000呀!其實呢個消息之前已經宣佈咗,但估唔到既係,宜家用HSBC信用卡增值PayMe都賺到0.4%獎賞錢回贈啊!睇黎HSBC真係想大家用多啲PayMe啦!雖然計返就算$3,000有0.4%獎賞錢回贈都唔夠直接用渣打Simply Cash Visa卡賺$1,000既1.5%咁多,但睇你自己方便啦!因為轉卡轉來轉去都好鬼麻煩啊!(quote from 小斯)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係扣一元,
舊年開始用,用信用卡過錢就會扣一蚊,只係一次。
如果用PayMe俾錢喺儲蓄戶口扣錢,就唔使比一蚊

珍珠宮

玩具勳章

Sallyb1a 發表於 22-10-1 18:18
係扣一元,
舊年開始用,用信用卡過錢就會扣一蚊,只係一次。
如果用PayMe俾錢喺儲蓄戶口扣錢,就唔使比一 ...

嗱 真係扣1蚊 一個戶口扣1次,每次轉卡扣?請問知唔知邊度睇到,我搵唔到啊。我本身有用開,不過開左張新卡要增值先攞到迎新,轉番舊卡就扣左1蚊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

chingnc 發表於 22-10-1 18:56

嗱 真係扣1蚊 一個戶口扣1次,每次 ...

唔記得咗,但幾個朋友都係會扣一元。

男爵府

chingnc 發表於 22-10-1 17:55
當你平時look卡。
另外HSBC宣佈由2021年8月1日起,可以用HSBC信用卡增值PayMe,上限仲比起用其他信用卡多$ ...

謝謝你

首頁

尾頁

跳至