自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

戴口罩才是保護重點
安心出行已沒意義了

男爵府

佢哋係話有疫苗通行證就夠,唔需要安心,一樣係做乜都同支針掛鉤,好討厭

伯爵府

Moti 發表於 22-10-5 08:26
X 2,唔同意取消戴口罩。尤其老弱病嘅人。

自己有需要自己戴,甚至唔好出街,自己身體自己保護,點解要強制所有人做野保護某啲人?從來都唔會咁

伯爵府

牛年勳章

餐廳,酒吧,美容院呢d keep 安心出行係ok 嘅。始終係室內除咗口罩易傳染
口罩令,盡可能只維持室內,交通工具上。天氣熱室外口罩真係好辛苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 22-10-5 07:47
現在情況、其實戴口罩是為大眾健康著想、點解成日有人想取消~

D人有冇想過、有d市民係有老弱的親人。 :ig ...
總有一班人想班老嘢死㗎,時時都嗌佢哋做廢佬,如果有嘢分就更加啦,仲唔把握時機咩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

如果仍然要戴口罩,入食店就應該要疫苗通行證,高風險,其他地方可以唔洗用。

但如果解除口罩令,就乜都唔洗do, 反正大家一出街,又無口罩,大家風險一樣。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有些人已經係第二次中,所以我覺得入食肆用安心出行係要繼續
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

磚家....

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

贊成商場街市取消安心出行。食肆可以繼續用安心出行同疫苗通行證,因為呢啲地方會除口罩,風險會高啲。

男爵府

mywl 發表於 22-10-5 01:41
風向轉緊
BK有人話,我遲早都一定要打針,到時佢一定會笑喎 真係天真!
...

g持你唔好打, 咪向政府跪低.

大宅

根本一早名存實亡
而家唯一功能係增加庫房收入

珍珠宮

bc8962 發表於 22-10-5 09:24
根本一早名存實亡
而家唯一功能係增加庫房收入

未必,政府請人企門口睇人掃碼

大宅

Bileemum 發表於 22-10-5 01:07
幾時可以唔洗帶口罩,最想知呢樣

系。 真系好想取消口罩令

大宅

ernbe 發表於 22-10-5 09:28
未必,政府請人企門口睇人掃碼

系請人坐住玩手機

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

selinako^^ 發表於 22-10-5 08:23
明星效應,可以搵多d ?

Keep 住人氣 財源滾滾來

伯爵府

auhiyo 發表於 22-10-5 06:50
我覺得食飯用安心感覺好d,商場街市其實可以唔使,而且戶外除罩真係實行先。
...

係,吃飯好D。商場街市都無必要。大家都有戴口罩。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KWBN 發表於 22-10-5 09:42
Keep 住人氣 財源滾滾來

咁又係, 2個 2打6專家, 唔係成日出黎講 取消安心出行, 真係唔知佢地既存在

好似香蕉雄 成日都講人道立場要收留難民一樣

男爵府

selinako^^ 發表於 22-10-5 07:00
我都覺得係,呢2個專家 與其想取消疫苗通行證,不如取消口罩令,起碼多680萬人支持

打晒針仲要人帶口罩, ...

一向打針都唔防感染
打咗都要帶口罩
因為打咗都會傳染俾人

公爵府

BK Milk勳章

LedTV 發表於 22-10-5 08:34
用左安心出行有咩好處?
我用左咁耐,咪就係得個掃
而家食肆有人中招又唔通知檢測

好處咪唔比確診人去堂食law,之前咪捉左幾個違規既人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

auhiyo 發表於 22-10-5 10:05
好處咪唔比確診人去堂食law,之前咪捉左幾個違規既人。

屋企附近 早排先有酒樓比人停晚市

首頁
12345...7

尾頁

跳至