自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

回覆樓主:

其實後生仔女生活多彩多姿成日都好忙係正常嘅 。 我想平啲所以我就要 就佢 。要搵個住得近, 或者近去大學總之就係順路嚟補習 。 要就佢時間,唔好就你自己時間,關係會長久啲。

用補習app,個 app 收補習老師2堂錢,合理,所以好多 大學生人都係經app 搵學生。
我費事公開講幾多錢但一定唔使二百蚊,如果教小學生。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我曾經有個補習姐姐, 係遲左成個鐘我問佢黎唔黎, 佢再遲多半個鐘先覆我唔舒服喎,
只可以講後生唔守時, 同無責任心

男爵府

Locherry1215 發表於 22-10-12 23:03
第一次搵私補,1.5小時,$200/hr.
1星期1堂。
9月話強檢唔尼2次~
我都遇過幾個呢啲補習老師。有一個話老豆唔舒服唔嚟喇,之後個禮拜就話阿叔死咗唔嚟, 跟住直情唔再黎。 有兩個又係話停一兩堂,停停下就消失咗。 見識過呢啲人之後都發現原來好普遍,唔需要太上心,揾定下一個

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

再搵啦

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

Locherry1215 發表於 22-10-13 09:17
其實無咩值得架~未測考~唔知成效~
搵老師都唔易~好多用zoom~
佢成日放飛機已經唔ok, 再揾下,不過好似比起以前難揾好多咁...

大宅

咁冇責任心,快啲轉過第二個補習老師

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Fishqqma 發表於 22-10-13 07:27
補習社三四百蚊一個鐘?
你小朋友喺邊度補,幾年級,補乜嘢科呀?

因為全部都係一對一補,小學5年級補英文(去老師屋企) $420/hr;補中文(去補習社)$360/hr,試過最貴係補普通話,老師上門浦,$500/hr! 當然老師都會話同朋友夾堂會平d,但係2至3人share都要3百幾蚊,又分咗d時間,計番都差唔多啦!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

朋友個私補(已經怕咗大學生搵中年),臨考試放飛機
明明約咗考前,佢改到考後,朋友怒炒

我仔試過大學生補,補得好嘅,但經常遲到放飛機玩失蹤(起晒身等極唔見人唔應機)。最終都係88

都唔明點解d人可以咁無責任

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

KUDOS 發表於 22-10-13 10:36
因為全部都係一對一補,小學5年級補英文(去老師屋企) $420/hr;補中文(去補習社)$360/hr,試過最貴係補普 ...

我朋友開補習社一對一$150.

大宅

小倩 發表於 22-10-13 01:23
真人嚟唔到,轉zoom上
既然佢預留呢個時段俾你,你應該可以提出建議

我仔都係,因為疫情面教唔到就zoom,唔會無得補

伯爵府

我建議你分科補

我女以前係

中文現職教師上門私補(非常守時及好小唔來,如果學校有活動佢會預早通知我)

英文全職補習上門私補一星期2堂(有時會上唔到堂,但佢知你考試一定會預留時間幫你死掂佢既),有時quiz佢上唔到堂會whatapp阿女教佢要自己温d咩

數去數硏

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Locherry1215 發表於 22-10-12 23:03
1星期1堂。
9月話強檢唔尼2次~
唔貴,可能佢有好價錢咪做其他先, 上門補習真係有價錢佢應該至電你

大宅

英國返尼全職做補習淨係收$200/hr? 佢要做幾多年先搵得返父母幾百萬送佢送英國既學費機票住宿生活費?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

hugub 發表於 22-10-13 11:06
我建議你分科補

我女以前係

想問下現職教師上門補中文同埋英文幾錢一個鐘吖?同埋去數研係幾多人一班呢?唔該晒!

伯爵府

換。
可能搵到個時鐘高、名校生、成績好,所以衡量下,放樓主飛機。

因為佢哋都要宣傳自己。
例如搵到名校生,梗係補名校生先。

大宅

換人好過啦

伯爵府

Jesshku20 發表於 22-10-13 11:15
英國返尼全職做補習淨係收$200/hr? 佢要做幾多年先搵得返父母幾百萬送佢送英國既學費機票住宿生活費? ...

咁唔知佢,佢已中年ee~

伯爵府

rello 發表於 22-10-13 11:27
換。
可能搵到個時鐘高、名校生、成績好,所以衡量下,放樓主飛機。

明嘅~我仔英文好c, 好多生字都唔識架~但佢都肯做肯聽~但好快忘了~

大宅

1星期1堂。
9月話強檢唔尼2次~
咁無責任心,我唔會再用佢

伯爵府

hugub 發表於 22-10-13 11:06
我建議你分科補

我女以前係

謝謝建議~我知仔英文c, 所以想1:1 等佢唔明即問~補習社只會我們請假,一定會開門同靠自己聽得明就明~
佢唔會主動睇英文,唯有補習逼下佢面對唔識的野~
我有另外去補習社補數學~

首頁
34567...9

尾頁

跳至