潮流時尚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

小妹有點問題想請教下資深的sis
我由年初試SA, 試到今年初搵到個幾有心的SA,而我終極目標當然系B/K, 但我知道不能急, 要耐性+誠意+緣分。

我有定期(只少1個月)搵SA, 每次都買野既, 多數我想要既野都用心幫我搵, 亦每次留靚twilly俾我(包括刺繡款/有石款/熱賣款)
初時未知玩法, 就大想頭話想要mini k(依家諗起都好笑), SA當時笑住話:[嗯!目標都好遠大喎]依家當然知道機會渺茫啦

咁之後我都無再講話要mk啦, 但有透露最中意Kelly啦:)佢都有同我講:[你努力時我都會努力的,大家一齊努力啦!!!]

中途俾過miniE。前2個月佢再俾GP30大象灰, 因為我已經有就RJ左 (RJ袋會否系佢哋心目中扣分呢?)

最近臨走都麻煩佢幫我留意下我想要既野(不是袋), 佢問番我: [淨系留意呢d咋, 果d呢(指住袋的櫃)?]😝

直到今次,比起平時買少左野, 因為真系無嘜野買/等緊番貨, 只買豬鼻戒指(佢留俾我的), 去到埋完單, 我多口問有無馬仔?(我隔唔中都問,當然系話無貨/香港少見)今次佢竟然話check下, 最後黎左隻飛馬,開心死我, 而佢講左句:[haha跳左個step俾你架]<—我唔系好明點解?你地聽到會覺得咩意思?

暫時spend左大約12XXXX(包括男裝T/香水/Twilly/女裝波鞋/finesse鏈/化妝品/頸巾絲巾/番梘/唇膏/手帶手繩/miniE)
我都盡量範圍大d, 各位sis覺得我大機會得到k/b嗎?還有什麼指教下嗎?小女甘願受教!!thank you!!

伯爵府

Bebubebu000 發表於 22-10-16 01:23
我由年初試SA, 試到今年初搵到個幾有心的SA,而我終極目標當然系B/K ...

12xxxx扣返miniE,你會唔會拎K28,B30或者Constance ?如果你只想拎B K 25 or miniK其實你可以問sa,叫佢比啲提示你。

男爵府

babybabyu 發表於 22-10-16 03:04
12xxxx扣返miniE,你會唔會拎K28,B30或者Constance ?如果你只想拎B K 25 or miniK其實你可以問sa,叫佢 ...

係呀,扣返mini E ,C 已經有啲機。至於K28 or B30, 可能都要再努力啲。K25 就再加多兩錢肉緊。mini K 可能真係要跑下數(我SA 有個客只會出 mini K, 所以都唔係話冇可能第一隻就係 mini K, 不過聽佢口吻,都有常買幾萬蚊一件嘅cashmere 褸)。如果男裝佔比大啲,又可能可以快啲。所以你都係話比SA 聽你出咩袋& priority, 等佢再比指示啦。祝JM 早日出到心儀靚袋!
如果係SA 主動offer 你GP 而你唔啱,冇乜問題嘅。同埋馬仔通常跟袋出,所以佢話跳咗step 囉。

複式洋房

回覆 babybabyu 的帖子

都有掙扎k25定28, 因為身材比較矮小同埋有時覺得配比唔差太遠, 不如堅持到25。

複式洋房

回覆 mandmdr 的帖子

原來跟袋出, 真系長知識了今次, 多謝你們的資訊。可能我真系無講過話想要C, 所以SA無幫我留意。

你地平時系咪都單刀直入問?有時好驚俾好大壓力SA, 但自己又成日亂諗野, 同埋又唔識聽說話中的意思。

珍珠宮

好媽媽勳章

Bebubebu000 發表於 22-10-16 05:24
回覆 mandmdr 的帖子

原來跟袋出, 真系長知識了今次, 多謝你們的資訊。可能我真系無講過話想要C, 所以SA無 ...

睇你描述,你個sa都算nice, 直接問排k25點睇(但估計扣番mini E應該未到數)

公爵府

親子王國15週年勳章

Bebubebu000 發表於 22-10-16 05:20

都有掙扎k25定28, 因為身材比較矮小同埋有時覺得配比唔差太遠, 不如堅 ...
K25啦! 如矮小的話k28太大. 我160中等身'型也覺k25最fit.

伯爵府

Bebubebu000 發表於 22-10-16 05:20

都有掙扎k25定28, 因為身材比較矮小同埋有時覺得配比唔差太遠, 不如堅 ...

k25 la,如果你講咗心願,睇下sa叫你努力少少定係要好努力,通常我自己解讀少少咪一至三萬,不過呢排B K 25配比好高,年尾又未必爭到有心水顏色,都係同sa再溝通,如果佢話下年出好啲嘅,咪一月落去衝一波,而家間中露個臉買DD野咪ok

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果內逢都鐘意可以考慮k28。內逢亦有更多皮質可選擇。k25果別鋪配比極高。
work hard PLAY hard

男爵府

Bebubebu000 發表於 22-10-16 01:23
我由年初試SA, 試到今年初搵到個幾有心的SA,而我終極目標當然系B/K ...

你自己最想要邊個袋?

男爵府

jenniferK 發表於 22-10-16 10:07
如果內逢都鐘意可以考慮k28。內逢亦有更多皮質可選擇。k25果別鋪配比極高。
...

班長,請問現在一般來講,金鋼色K28同B30配比多少?

伯爵府

sip594 發表於 22-10-16 11:37

我估15-16,因為我剛剛夠數SA問我要咩spec

男爵府

路過搭下咀,感覺今年K28 B30貨唔多,K25 B25反而肯配係有貨嘅。我8月份左右同SA大概了解過K28靚色舊客都要140k以上。

伯爵府

babyivyfei 發表於 22-10-16 12:09
路過搭下咀,感覺今年K28 B30貨唔多,K25 B25反而肯配係有貨嘅。我8月份左右同SA大概了解過K28靚色舊客都 ...

我係小紅書都睇過有客request B30,SA反問b25要唔要

大宅

奇奇媽媽 發表於 22-10-16 12:05
我估15-16,因為我剛剛夠數SA問我要咩spec

我同你個數差唔少,少20k到,但唔係金剛色。btw, 知唔知如果當日有買到其他嘢,會唔會計
扣埋果日extra買既數

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

我今年冇出呀,留意下其他jm報數。
金剛色k28b30會和非金剛色的k25b25近D。

去到唔上唔落時最好和sa夾清楚要細一點size還是大size金剛色。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

babyivyfei 發表於 22-10-16 12:09
路過搭下咀,感覺今年K28 B30貨唔多,K25 B25反而肯配係有貨嘅。我8月份左右同SA大概了解過K28靚色舊客都 ...

基本上乜size都高過舊年好多

男爵府

jenniferK 發表於 22-10-16 12:46
基本上乜size都高過舊年好多

我覺得今日出25size會抵啲,雖然都係高過舊年,但無大size高咁多。

依家偶然諗下出唔出多一個C24做畢業袋,如果計唔掂數就出個CTG

複式洋房

回覆 sip594 的帖子

我比較喜歡Kelly系列

子爵府

mandmdr 發表於 22-10-16 03:38
係呀,扣返mini E ,C 已經有啲機。至於K28 or B30, 可能都要再努力啲。K25 就再加多兩錢肉緊。mini K 可 ...

馬仔係跟袋出?
我喺SA手上拎過3隻pm馬
其中一隻so black一隻飛馬
全部都唔係跟袋出架

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊